Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurlijke vanille extracten uit Tanzania op Nederlandse markt

Tholen -Jasmijn Bleijerveld is het gezicht van Jasmine Bee Tanzanian Honey. Naast de honing uit Tanzania heeft ze nog een lijn aan producten die zij op de Nederlandse markt willen introduceren: extracten van Natural Extracts Industries. "Het gaat om extracten van vanille, kaneel, koffie, sinaasappel en cacao. Daarnaast kunnen wij cacao, cacao nibs en in beperkte hoeveelheid vanille peulen leveren", zo vertelt Jasmijn.



Ze vervolgt: "Natural Extracts Industries (NEI) is een sociale onderneming, gevestigd in Moshi, Tanzania dat duurzaam sociaaleconomische en agrarische oplossingen voor kleine boeren levert sinds 2011. De visie is om de economische groei te versnellen van de boeren door waarde toe te voegen aan hun producten en ze toegang te geven tot de wereldwijde markt. NEI probeert met boeren op een duurzame manier financieel aantrekkelijke en kwalitatief hoogwaardige producten te produceren. Wij van Jasmine Bee kunnen de producten white label inkopen en direct doorverkopen aan handelaren, food processors, groothandel of eventueel verpakken onder een eigen merk. Doordat ik direct contact heb met de fabriek, kan ik bij grotere orders mogelijk wensen van de koper doorgeven aan de fabriek. Dit zou met name gaan om de sterkte van de extracten/hoeveel grondstof per liter extract."



Vandaag heeft NEI meer dan 1.600 boeren geregistreerd in het landbouwnetwerk. "Zij zijn van plan om de komende jaren nog eens 1.600 boeren aan te werven voor het programma. Zij bieden elke geregistreerde landbouwer ondersteuning en training bij het telen van de grondstoffen die worden gebruikt in onze fabriek om premium-extracten te maken. Door de duurzame landbouwpraktijken streeft NEI ernaar om het jaarlijkse landbouwinkomen van onze boeren op zijn minst te verdubbelen”, legt Jasmijn uit.

Creative Chef Anne Fleur Sanders, www.annefleursanders.nl, ziet potentie in de producten voor de Europese markt: "De producten zijn ook echt dat wat ze zeggen te zijn: eerlijk, traceerbaar en geen toevoegingen. In mijn keuken ben ik verrast door de ware smaakexplosie, die de extracten geven aan baksels, sappen en cocktails", zo vertelt Anne Fleur.

Voor meer informatie:

Jasmijn Bleijerveld
Jasmine Bee Tananian Honey
T. 064144 5223
jasmijn@jasminebee.net
www.jasminebee.net