Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Isabel Boerdam schrijft recepten voor Bertyn

"Veel variatie mogelijk met seitan"

Tholen - Bertyn heeft in samenwerking met Isabel Boerdam (de Hippe Vegetariër) nieuwe recepten met seitan ontwikkeld. Tim Spek: "Er zijn mooie vernieuwende recepten uitgekomen. Het is ook voor ons als producent erg leuk om te zien op hoeveel verschillende manieren onze seitan in recepten verwerkt kan worden. Zelf gaan we al snel de Oosterse kant op, maar Isabel laat ons zien dat seitan ook goed past in onder meer Hollandse en zelfs Italiaanse recepten." Tim erkent dat de seitanproducten zeker extra toelichting vragen. "Deze recepten zullen consumenten inspireren en Bertyn seitan op verschillende manieren te gebruiken."



Deze veelzijdigheid kwam volgens Tim ook al naar voren in de kookdemonstratie van Jeroen van Deursen op de Bio-beurs. De kok van landgoed Rhederoord maakte op de beursvloer verschillende gerechten klaar met Bertyn seitan. "Onze seitan kan op dezelfde manier als vlees bereid worden. En omdat er verschillende varianten van beschikbaar zijn, is er veel variatie mee mogelijk." Isabel heeft in de recepten gebruik gemaakt van onder meer de Bertyn Shoyu Tamari Steak (in de Zilte salade met seitan), de Bertyn Pepper Protein Steak (in de Bierstoof met seitan en rode biet), de Bertyn Gula Java Chili Tops (in de Veggie boboti met banaan & abrikoos) en het Bertyn Veggie Gehakt is terug te vinden in de Vegan moussake met aubergine en zoete aardappel."



De 27-jarige Isabel Boerdam is sinds haar negende vegetariër. In 2013 startte ze haar blog dehippevegetarier.nl dat inmiddels door 100.000 unieke bezoekers per maand wordt bezocht. Haar blog leidde in april 2016 tot haar gelijknamige boek De Hippe Vegetariër en heeft ervoor gezorgd dat ze nu van haar passie haar werk kan maken. Isabel is ook initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland (van 5-11 maart). Hiermee wil ze meer mensen motiveren om (minimaal) één dag per week geen vlees te eten.

Tim geeft aan dat de samenwerking met Isabel dit jaar verder voortgezet zal worden. "Ook zijn we van plan om samen te gaan werken met Sanne van Rooij van Living the Green Life. Tevens zijn Ekomenu en Beebox vertrouwde partijen waarmee we een goede samenwerking hebben. Daarom zijn we er van overtuigd dat er nog veel mooie recepten zullen volgen."

Klik hier voor de recepten van Isabel Boerdam op de website van Bertyn.