Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse steden veranderen in biologische voedselparken

Nu er steeds meer mensen in steden wonen, worden voedselzekerheid en -kwaliteit steeds actuelere vraagstukken. In Duitsland nemen steden echter op hyperlokaal niveau in toenemende mate de teelt van bioproducten over. 

In het kader van Biostädte (Biosteden) heeft Neurenberg zich aangesloten bij een netwerk van Duitse steden, waaronder München, Bremen en Karlsruhe, dat zich ten doel stelt de voedselproductie gezonder en duurzamer te maken. 

In andere steden, zoals Berlijn, Keulen en Kiel, worden ook stedelijke en door de gemeenschap ondersteunde agrarische projecten opgezet, zoals het 'groener' maken van nieuwe gebouwen en het omvormen van niet verontreinigde industriële gronden tot stadsparken. Deze steden hebben plannen om autovrije districten te creëren die op zonne-energie draaien en waar rondom en bovenop gebouwen eetbare gewassen geteeld worden. 

Stadsbewoners worden aangemoedigd nuttige gewassen te telen, door bijvoorbeeld aardappelen of fruitbomen aan te planten op de openbare groene percelen in hun woonwijken. Door dit te doen, dragen zij bij aan een verlaging van de gemeentelijke heffingen omdat de kosten voor de aanleg en het onderhoud van het openbaar groen zo beduidend minder hoog zijn. 

Volgens een artikel op dw.com zullen deze stedelijke landbouwzones het middelpunt van de voedselproductie, -verwerking en -handel gaan vormen. 



Publicatiedatum: