Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cerall en Cedress vanaf nu ook toegelaten in de biologische teelt

Zaadgebonden ziekten zijn een grote bron van zorg voor telers, omdat ze aanzienlijke verliezen in opbrengst kunnen veroorzaken. Een goede zaadbehandeling is daarom essentieel.

Cerall en Cedress zijn twee zaadbehandelingsproducten gebaseerd op de unieke bacterie stam, Pseudomonas chlororaphis MA342. Cerall is een zaadbehandeling voor tarwe en rogge, en is effectief tegen een breed scala aan zaadgebonden ziekten, zoals sneeuwschimmel, kafjesbruin en steenbrand.

Cedress is een zaadbehandeling voor erwten en wortelen en is effectief tegen zaadgebonden ziekten zoals Botrytis en Fusarium. Daarnaast is deze oplossing ook effectief tegen de bodem gebonden zwarte vlekkenziekte in wortelen.Skal-certificaat
Cerall en Cedress hebben onlangs het Skal-certificaat gekregen en zijn vanaf nu beschikbaar voor de biologische teelt. Beide producten hebben zich in diverse andere landen al jarenlang bewezen in zowel de gangbare als biologische teelt.

Cerall en Cedress zijn vanaf nu ook een welkome aanvulling in het beperkte biologische middelenpakket wat biologische telers in Nederland tot hun beschikking hebben.

Dubbele werking Cerall en Cedress
De krachtige werking van beide producten berust op een dubbele werking, zo meldt Koppert. Bij het behandelen van het zaad is er een direct effect tegen de aanwezige pathogenen die op het zaad voorkomen. Dit komt door de aanwezigheid van unieke metabolieten in Cerall en Cedress. Metabolieten zijn natuurlijke stoffen die door de bacteriƫn in deze producten aanwezig zijn worden geproduceerd. Deze metabolieten zorgen ervoor dat schimmels worden afgedood.

Cerall en Cedress bieden ook een langdurige bescherming, doordat de levende bacteriƫn in het product zich na het zaaien vermenigvuldigen op het zaad en de kiemende wortels.
Hier concurreren ze om plaats en voeding, induceren de eigen afweer van de plant en doden actief pathogenen af door de aanmaak van nieuwe metabolieten.

Daarnaast bevorderd de bacterie ook de groei van de plant en helpt de plant tijdens stress periodes, wat kan leiden tot hogere opbrengsten.

Zowel Cerall als Cedress zijn ready-to-use SC formuleringen (Suspensie Concentraat voor zaadbehandeling). De producten zijn beschikbaar in 10 liter formaat en 200 liter verpakkingen.

Voor meer informatie:
Koppert Nederland B.V.
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
010 5140444
[email protected]
www.koppert.nl

Publicatiedatum: