Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijswinnaars Beste Biologische Winkel 2018



Op woensdagavond 17 januari werden de prijzen voor de verkiezing Beste Biowinkel van Nederland 2018 uitgereikt op de Bio-beurs in Zwolle. De verkiezing is een initiatief van Bionext en de Biowinkelvereniging en werd voor de zesde keer georganiseerd.

Beste Biologische winkel 2018, categorie grote winkel

Berrie Franken nam met zijn hele team van Ekoplaza Velperplein uit Arnhem trots de prijs in ontvangst. De jury roemt de winkel vanwege het brede assortiment en het klantvriendelijke personeel. De winkel is modern ingericht en de klant kan veel producten proeven waar de huidige klant ook op zoek naar is. Op nummer 2 is geƫindigd Odin Zutphen en op nummer 3 de Broeders Gezondheidswinkel uit Oosterhout.


Nummer 1: Ekoplaza Velperplein


Nummer 2: Odin Zutphen


Nummer 3: Broeders Gezondheidswinkel

Beste Biologische Boerderijwinkel 2018

Henrieke Kleinlangevelsloo en Annemieke Hulsman van Kleinlangevelsloo uit Raalte mocht voor de derde keer op rij de prijs voor Beste Biologische Boerderijwinkel in ontvangst nemen. De jury is enthousiast over deze winkel omdat het veel producten uit de buurt verkoopt en het winkelpersoneel servicegericht en enthousiast is. De boerderijwinkel heeft een groot aanbod in de kleine ruimte en personeel met kennis in huis. Op nummer 2 is geƫindigd boerderijwinkel Overesch uit Raalte en De Groene Geer uit Nieuwland ging er met de derde prijs vandoor.


Nummer 1: Kleinlangevelsloo 


Nummer 2 en 3: Overesch & De Groene Geer (midden & derde van links)

Beste Biologische Webwinkel 2018

Hans van Mierlo van de webwinkel van Ekoplaza nam de eerste prijs in de categorie webwinkels in ontvangst. Het onderscheidende aan deze webshop is de goede web-ervaring voor zowel desktop als smartphone. Verder prijst de jury het gebruiksgemak voor de klant van de webwinkel. Odin Bezorgdienst pakte de tweede prijs en op de derde plaats eindigde Ecomarkt.nl.


Nummer 1: Ekoplaza


Nummer 2: Odin Bezorgdienst. (Nummer 3 Ecomarkt.nl niet op de foto.)

Middelgrote winkels / aanmoedigingsprijs

In de categorie middelgrote winkels heeft de jury de aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Annemieke Linnenbank-Keesmaat en haar team van Salt Organic uit Zaltbommel. De winkel is nog niet heel lang open, maar de jury ziet wel heel veel potentie. Met deze prijs kan Annemieke de eerste stappen gaan zetten om haar activiteiten verder vorm te geven. De tweede prijs in de categorie middelgrote winkels ging naar Odin Bergen.


Nummer 1: Salt Organic


Nummer 2: Odin Bergen

Verkiezingsprocedure

De juryleden waren Loethe Olthuis (onderzoeksjournalist op het gebied van voeding en duurzaamheid voor onder andere voor De Volkskrant), Theo Jacobs (eigenaar Natuurwinkel Amersfoort en winnaar in 2017) en Dirk Mulder (sectorbanker Trade en Retail bij ING). Juryvoorzitter was Paul Soeterbroek, eigenaar van Artikelperfect en projectleider van Centrale Winkelautomatisering. 
 
Elke genomineerde winkel is bezocht door twee leden van de jury. De genomineerde webwinkels werden online beoordeeld door twee juryleden. De winnaars zijn gekozen door een mix van publieksstemmen en het oordeel van de jury. De prijsuitreiking vond plaats op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. 

Voor meer informatie: www.biowinkelvereniging.nl
Publicatiedatum: