Pluimveehouders herkennen zich niet in beelden

Schokkende undercoverbeelden van Beter Leven-kippen

Actiegroep Ongehoord heeft gisteren videobeelden gepubliceerd van dode, kreupele of anderszins in miserabele omstandigheden verkerende kippen uit stallen die het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming dragen. De activisten filmden in het holst van de nacht 9 eierbedrijven, waaronder een biologisch leghennenbedrijf. In het AD reageert de dierenwelzijnsorganisatie verbijsterd. 

De Dierenbescherming noemt de beelden schokkend, maar geeft aan "niet weg te lopen voor het feit dat het ook in stallen met het Beter Leven-keurmerk geen kippenhemel is."

De gewraakte eierenboeren stellen overigens dat de beelden een onjuist beeld van de situatie in de stallen geven. Een enkeling geeft aan dat de actievoerders doelbewust op zoek gaan naar kippen die er slecht uitzien en ertoe in staat zijn om dode kippen van elders op de stalvloer te leggen, om maar een punt te kunnen maken. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.