Opia-range nu verkrijgbaar bij Coenecoop

"Eerste biologische alcoholvrije wijnen in Nederland"

Tholen - "Al lange tijd is er vanuit onder meer de natuurvoedingswinkels vraag naar biologische alcoholvrije wijn. Daarom ben ik verheugd om te kunnen melden dat een in de Franse regio Languedoc gevestigde wijnproducent er in geslaagd is om een range met biologisch gecertificeerde alcoholvrije wijnen te produceren", vertelt Richard van der Linden van Coenecoop Wine Traders. De Opia-wijnen zijn vanaf nu bij Coenecoop verkrijgbaar."Dit zijn de eerste biologische alcoholvrije wijnen in Nederland. De productie van deze alcoholvrije wijn heeft heel wat voeten in de aarde gehad. We zijn blij dat deze wat minder traditioneel ingestelde producent er in geslaagd is om deze range voor ons te maken", aldus Richard. Hij vertelt dat er een bijzonder proces aan vooraf gaat. "Normaliter worden door middel van fermentatie suikers omgezet in alcohol. Deze alcoholvrije wijnen worden wel gefermenteerd, maar dit gebeurt op een heel speciale manier zodat er geen alcohol in de wijn terecht komt. In dit geval is de alcohol er niet uit gehaald, maar heeft het er nooit in gezeten."

Er zijn op dit moment drie varianten van de wijn verkrijgbaar: wit, rood en mousserend. "Richting de zomer zal er ook een rosé geïntroduceerd worden. Dan breekt natuurlijk echt weer het seizoen aan voor deze variant." De witte en rode wijn staan voor 5,50 euro in het schap. De mousserende variant voor 6,50 euro, zo geeft Richard aan. Qua smaak omschrijft hij de alcoholvrije wijnen als 'wat lieflijker en vriendelijker'. "De wijnen zijn gerijpt in houten vaten, dit geeft er wel echt het wijn-smaakgevoel aan."

Voor meer informatie:

Richard van der Linden
Coenecoop Wine Traders
Exportweg 10
2742 RC Waddinxveen
06 13431722
vanderlinden@coenecoop.com
www.coenecoop.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.