
V.l.n.r.: Bart van Olphen, Sacha de Boer en Derrick Neleman.
Eenmalige stunt, geen cross-marketing
Biologische wijnproducent Neleman volgde Bart al geruime tijd. Hun samenwerking berust op toeval. "Het komt voort uit een wederzijdse belangstelling en respect voor elkaars bezigheden, passie en bevlogenheid. Bart voor de vis, Derrick voor de wijn", vertelt Natasja van Dijk van Neleman. Of dat ook betekent dat Neleman hiermee een crossmarketing-campagne afkondigt? "Nee, dat niet. Neleman blijft absoluut gefocust op wijnen. Het is dus niet zo dat je straks Fish Tales en Neleman-wijnen naast elkaar in het schap terugvindt." Toch sluit ze niet uit dat Neleman in de toekomst met soortgelijke acties voor de dag komt.Neleman produceert alle wijnen zelf
Derrick is ruim 15 jaar geleden begonnen met de import van biologische wijn. Hij ontdekte dat Spanje toen al goed op dreef was met de biologische wijnproductie, mede dankzij het ideale klimaat in Valencia om biowijnen te kunnen maken. Inmiddels maakt Neleman alle wijnen zelf. Natasja: "Wel maakt Neleman uitstapjes naar andere wijngebieden in Spanje. Onze klanten vragen daar specifiek om. Onze wijnmaker selecteert daar zelf het fruit en mag daar dan gebruikmaken van onze faciliteiten om Neleman-wijnen te maken. Op deze wijze werd ook een Rioja-wijn aan ons assortiment toegevoegd."
Het mosselpannetje brengt twee werelden samen en vormde dan ook het stralende middelpunt tijdens de fotoshoot.
"Biertje op zijn tijd ook wel lekker"
Het assortiment breidde onlangs ook uit naar bieren. "Veel wijnmakers vinden het ook leuk om zelf bier te brouwen. Van onze wijnmaker in Spanje komen sinds kort ook twee Neleman-bieren. Hij beschikt over een eigen bierbrouwerij. In zijn vele bezoeken aan wijnmakers stond Derrick er op het begin vaak van te kijken. Hij ging erheen met de insteek 'nu ga ik een glas van zijn allerbeste wijn drinken', maar kreeg dan na afloop een biertje aangeboden. Ergens ook wel logisch: ze zijn de hele dag met wijn bezig. Dan is een biertje op zijn tijd voor de afwisseling ook wel weer lekker", lacht Natasja.Voor meer informatie:
www.neleman.org
www.fish-tales.com