Nieuw van Rineke Dijkinga

'Super Bouillon': bouillon zonder vezelarme vulstoffen

Is het mogelijk om gemakkelijke producten te ontwikkelen die het lichaam voorzien van waardevolle voedingsstoffen en het niet nodeloos belasten? Orthomoleculair therapeut en auteur Rineke Dijkinga speelt met haar productlijn à la Rineke in op die vraag.Veel producten komen voort uit haar wens om een gezond alternatief te bieden voor bestaande voedingsmiddelen, die in haar optiek grotendeels suikers, zouten, vulstoffen en smaakversterkers bevatten. "Het is óf te flauw óf te zout, het eindresultaat is zelden plezierig voor de smaakpapillen. Mijn producten zijn een bewijs dat het anders kan."

Super Bouillon bevat de helft minder zout, acht tot twintig keer zoveel vezels en minstens dubbel zoveel eiwitten dan vergelijkbare bouillons. Bovendien bevat deze bouillon à la Rineke geen toevoegingen.

De natuurlijke zachte smaak van ui maakt het gebruik van geraffineerde suikers overbodig. Het hoge eiwitgehalte dankt de bouillon aan het Texels zeewier, een smaakmaker en rijke bron van mineralen en sporenelementen. Zowel ui als zeewier zijn rijk aan vezels. Deze voor de darm oplosbare vezels dienen de goede bacteriën in onze darm tot voeding. In vergelijking met gangbare bouillons bevat de Super Bouillon tot twintig keer meer vezels. Een groot verschil dat ontstaat, doordat gangbare bouillonpoeders vooral vezelarme vulstoffen bevatten, zoals zetmeel, suikers en vetten.

Zeezout of geraffineerd zout?

Super Bouillon bevat de helft minder zout dan andere bouillons. Gemalen rozemarijn zorgt voor de geur en smaak, de keuze voor Keltisch zeezout resulteert in minder natrium en extra mineralen en sporenelementen. "Veel merken promoten hun soep met een laag zoutgehalte", aldus Rineke Dijkinga. "Vaak staat dan Natrium Chloride vermeld, waardoor het lijkt alsof er minder zout in zit. Natrium Chloride moet je met een factor 2,56 vermenigvuldigen om erachter te komen hoeveel zout er echt in zit. Dat is vaak veel meer dan je denkt." Fabrikanten die minder zout in hun producten verwerken, voegen vaak suikers toe. "Van sommige zoutarme bouillons is het hoofdingrediënt dextrose: druivensuiker dus."

Rineke Dijkinga (54) schreef meerdere boeken over voeding, zoals Weten over (h)eerlijk eten en Alles draait om je hormonen.

Voor meer informatie: www.rinekedijkinga.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.