Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europese bio-wijnareaal +300% sinds 2004

De biologische wijnsector in Europa is tussen 2004 en 2015 met 295 procent gegroeid. Voor het wereldwijde areaal ligt dat cijfer op 280 procent. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat onlangs gepubliceerd werd tijdens de Vinitaly.Het Europees areaal staat op 293.000 hectare. Dat komt overeen met 88 procent van het wereldwijde areaal. Italiƫ is veruit de grootste producent van de biologische wijnen. Het areaal in het land telt 83.000 hectare. Op bijna 12 procent van het totale wijnareaal in het Zuid-Europese land wordt biologische wijn verbouwd. Tweede in rij naar ratio zijn Oostenrijk (11,7%) en Spanje (10,2%).

Vorig jaar werd er 11,5 miljoen euro omgezet aan biologische wijnen bij de supermarkten. Dat was een recordgroei van 51 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. De algemene wijnmarkt groeide met 1 procent. Toch wordt nog altijd veruit het meeste uitgegeven aan de conventionele wijnen. Het aandeel van de biologische wijnen in de wijnomzet staat op 0,7 procent.

Verdeeld naar kleur is het aandeel van de rode wijnen het grootst met 57 procent van de bio-omzet. Deze categorie groeide met 42 procent ten opzichte van 2015. De groei van de witte wijnen was met 93 procent echter nog groter en ook de bruisende wijnen tekenden voor meer groei, namelijk 59 procent. Prosecco is nog altijd de best verkopende bio-wijn in de supermarkten.

Bron: ESM
Publicatiedatum: