
Premier Organic Mosselen zijn biologische bodemcultuurmosselen die op duurzame wijze worden gekweekt, verwerkt en verpakt. "We zetten ons product nadrukkelijk als biologisch in de markt en maken het duidelijk herkenbaar als consumentenproduct. Met name in Duitsland en Zwitserland is de verkoop bezig aan een flinke opmars, naast de overige groeimarkten België, Nederland en Frankrijk", vertelt Danielle Westerweel van Krijn Verwijs Yerseke. In Duitsland worden de mosselen onder Naturland en in Zwitserland onder Bio Suisse op de markt gebracht. "In zijn algemeenheid zien we meer vraag naar biologische producten." Danielle verwacht dan ook dat de markt nog lang niet verzadigd is.
Om de mosselen te produceren, wordt er wild mosselzaad uit de natuurlijke leefgebieden verzameld en in beschutte gebieden geplaatst om het te beschermen tegen stromingen en stormen. "Ook dit proces wordt uitgevoerd met respect voor de natuur en de diversiteit van het gebied. De mosselen krijgen de kans om op natuurlijke wijze in het zuivere water verder te groeien. Dit geeft de mosselen hun hun karakeristieke smaak", legt Danielle uit.
"Dankzij de strikte monitoring en de hoge kwaliteitsstandaarden bij het zuiverings- en verwerkingsproces garanderen we een maximale voedselveiligheid", vervolgt Danielle. Het bedrijf voldoet aan de IFS- en FSSC-22000-certificering. "Mosselen blijven een natuurproduct. De kweek ervan levert al met al best een logistieke uitdaging op."
Voor meer informatie:
Danielle Westerweel
Krijn Verwijs Yerseke B.V.
Korringaweg 27-29
4401 NT Yerseke
T: +31 (0)113-579010
F: +31 (0)113-573820
[email protected]
www.krijnverwijs.com