Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verfijnd, vegan en 'suikervrij': chocolade met een twist

Tholen – De donkere chocoladevarianten lopen als een trein in de lage landen. Het is het Duitse bedrijf EcoFinia niet ontgaan. "In de afgelopen jaren ontpopte Nederland zich tot een van onze belangrijkste exportmarkten voor ons merk Vivani. Daarom hebben wij besloten om onze producten (voor het eerst) ook op de Bio-beurs in Zwolle te tonen", vertelt Alexander Kuhlmann van EcoFinia. Vlak daarna wordt de range ook op de BioFach in het thuisland getoond.



Op de Bio-beurs toont het bedrijf een uitgebreid aanbod van donkere chocolades. De Fine Dark '92 en '99 zijn, ondanks hun uitzonderlijk hoge percentage cacao, lang niet zo bitter als de namen doen vermoeden. "Cacao uit Midden- en Zuid-Amerika is van nature veel minder zuur dan cacao uit Afrika, uit bijvoorbeeld Ghana en Ivoorkust. Zo is de 'Arriba' cacao uit Ecuador verfijnd van smaak."

Tijdens de beurs ligt de focus op chocolade uit Panama, gemaakt van onder meer kokosbloesemsuiker. Het veganistische merk iChoc doet ook zijn intrede. "Met dat product willen we aantonen dat het goed mogelijk is om de smaak van klassieke melkchocolade te evenaren, zonder daarvoor maar een druppel koemelk te hoeven gebruiken." Het zijn deze productgroepen waar EcoFinia de komende periode de meeste nadruk op zal leggen. "Ook willen we onze afzet vergroten door nieuwe groeimarkten te bedienen. We exporteren nu al naar vijftig landen, maar de wereldwijde interesse naar biologische kwaliteitsproducten groeit nog altijd."

Voor meer informatie:
Alexander Kuhlmann
Ecofinia GmbH
T: +49 (0)2305-9208513
F: +49 (0)2305-540202
kuhlmann@ecofinia.de
www.vivani-schokolade.de