Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerin zoekt medestanders voor opzetten online marktplaats

Tholen – Boerin Nelleke Rijs heeft in Arcen een biologische rundveehouderij waar biologische pinken worden verkocht. Zeker in de regio Noord-Limburg is het geen sinecure om de pinken aan de man te brengen zonder daarvoor diep in de buidel te hoeven tasten. Ze vreest dat daarom zat biobedrijven tussen wal en schip vallen. "Wat schetst onze verbazing? Er is nog geen landelijke, overkoepelende vraag- en aanbodsite voor biologische producten, machines, dieren(voeder) en grond. Dat moet toch anders kunnen?", vraagt Nelleke zich hardop af.



"Als boeren zich zouden verenigen in een overzichtelijke online marktplaats, dan kunnen zij als producenten aan het begin van de keten een veel grotere vuist maken. Er zijn zoveel partijen die schathemeltjerijk worden van de biologische boeren, terwijl de boeren zelf er soms op toe moeten leggen. Voor veel veehouderijen is het moeilijk om op prijs te concurreren tegen het vleesaanbod uit de voormalige Oostbloklanden", legt Nelleke uit. "Zeker zoals de ketens in Nederland nu zijn vormgegeven."

Het is volgens haar daarom wenselijk dat zo'n marktplaats open source beschikbaar komt, zodat elk biobedrijf in Nederland zich daar kan aansluiten. De ketens blijven daardoor zo kort mogelijk. "Het zou toch mooi zijn als producenten hun krachten op deze manier kunnen bundelen?", blikt Nelleke vooruit. Ze houdt zich aanbevolen voor samenwerking met andere boeren voor het opzetten van een dergelijk platform.

Voor meer informatie:
Nelleke Rijs
Hoeve Jamboors
Boerenweg 58
5944 EL Arcen
nellekerijs@hotmail.com
hoevejamboors.weebly.com