Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Biologische oestersaus met echte oesters van onoff spices!

Onno Stienen, oprichter en eigenaar van onoff spices! is na lang experimenteren in zijn Thaise proefkeuken erin geslaagd een biologische oestersaus te maken. “En over de smaak valt dit keer niet te twisten,” aldus Onno. De biologische oestersaus van onoff spices! die vanaf april 2017 op de markt komt in Nederland, Duitsland en België is glutenvrij maar vanzelfsprekend niet vegetarisch.



Meestal is kunstmatige oesteressence het smaakbepalende ingrediënt en worden veel oestersauzen tegenwoordig fabrieksmatig vervaardigd met maïsmeel als verdikkingsmiddel en donker gemaakt met karamel. Onoff spices! gebruikt als basis een oesterextract dat gemaakt wordt door het inkoken van oesters tot een dik en bruin concentraat. Dit extract geeft de kenmerkende smaak en geur aan de oestersaus. Het extract wordt samen met suiker, siroop en sojasaus gekookt en gebonden met tapiocameel. Dit alles geeft deze dikke, zoete en krachtig smakende saus zijn specifieke karakter. “De boodschap is eigenlijk heel simpel: echte oesters en biologische ingrediënten.”
 
Oestersaus is oorspronkelijk afkomstig uit de Kantonese keuken maar wordt ook in de keukens van Thailand, Cambodja en Vietnam gebruikt. De saus wordt op het laatst toegevoegd aan roerbakgerechten met vlees, groenten of vis.

onoff spices! staat op stand 161 tijdens de BioBeurs in Zwolle (18 & 19 januari 2017). De biologische oestersaus dingt mee naar de titel ‘Favoriete Bioproduct van Nederland’.
 
Voor meer informatie:
onoff spices!
Onno Stienen,
managing director
info@onoffspices.nl
www.onoffspices.nl
010-3073250
0646061853
Publicatiedatum: