Eerste biologische Caribische rum

Rumproducent Neisson van het Caribische eiland Martinique heeft haar eerste biologisch gecertificeerde rum gelanceerd met de naam Neisson Bio Esprit. Deze week stonden ze voor het eerst in de schappen in Martinique. Rumproductie in Martinique is anders dan in de rest van de Cariben. In Martinique wordt rum gemaakt van puur sap van rietsuiker, in plaats van melasses. De rum is gecertificeerd door de EU. Bij de productie wordt alleen natuurlijke kunstmest gebruikt. Verder moeten biologische rumproducenten hun eigen gist gebruiken. Twee keer per jaar wordt gecontroleerd of dit allemaal volgens biologische standaarden gebeurt.

De productie van biologische rum is een langdurig proces. Voor normale rum moet er 40 uur handmatig gewerkt worden op de suikerrietplantage. Voor biologische rum is dit wel 600 uur. Dit betekent dat de productie kleiner is. Dit jaar produceert Neisson 5.000 flessen biologische rum. Op termijn zal dit toenemen. De rum bevat 66 procent alcohol. Het is een grasachtige plantaardige rum met een gedurfde grondachtige smaak. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.