Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje blijft grootste bio-producent van de EU

In 2015 was Spanje nog steeds het EU-land met het grootste areaal biologische gewassen van 1,9 miljoen hectare, 22 procent meer dan in 2010. Dit blijkt uit gegevens van het Bureau voor de Statistiek van de Europese Unie, Eurostat. Het Spaanse areaal steeg van 1,6 naar 1,9 miljoen hectare in vijf jaar. Daarop volgen Italië (ongeveer 1,5 miljoen hectare), Frankrijk (1,3 miljoen) en Duitsland (1 miljoen hectare).
 
In 2015 had de EU in totaal 11,1 miljoen hectare met biologische gewassen wat 21,1 procent meer is dan vijf jaar eerder. Van het totale landbouwareaal heeft Oostenrijk het grootste biologische areaal (met 20,3 procent van het totale teeltgebied). Daarna volgen Zweden (17 procent) en Estland (16 procent). In Spanje was de biologische teelt goed voor 8,2 procent van het totale teeltoppervlak in 2015, vergeleken met 6,8 procent vijf jaar eerder. De landen waar de biologische landbouw het kleinste aandeel heeft, zijn Malta (0,3 procent), Ierland (1,6 procent) en Roemenië (1,8 procent).

Het biologische teeltoppervlak groeide het meest in de lidstaten Kroatië (met een toename van 377 procent) en Bulgarije (362 procent), gevolgd door Frankrijk (61 procent), Ierland (53 procent) en Litouwen (49 procent). Aan de andere kant daalde het areaal het meest in het Verenigd Koninkrijk (-29 procent) en Nederland (-2,4 procent).

Source: EFE
Publicatiedatum: