Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spack produceert biologische plantaardige oliën onder private label

"“Plantaardige bio-oliën vinden hun weg steeds vaker naar retail"

Tholen – Plantaardige biologische oliën vinden hun weg steeds vaker naar het supermarktschap. "Als kleinverpakking is met name kokosolie binnen de Nederlandse retail echt booming", constateert Marieke Klijn–van Roon van Spack, leverancier van biologische plantaardige oliën.



Laboratorium maakt monitoring mogelijk

Spack is in 1977 opgericht als handelsonderneming in conventionele plantaardige oliën en vetten. Inmiddels is er een hoop veranderd. Het familiebedrijf met een hoofdvestiging in Nieuwe Tonge maakte in de afgelopen decennia een voortvarende groei door. Op die locatie beschikt Spack nu over een eigen bioperserij en daarbuiten werkt het samen met nog twee andere perserijen in Nederland en één in Duitsland, waar het bedrijf volcontinu in eigen beheer zaden perst en oliën afvult. Het bedrijf, dat volgend jaar haar 40-jarig jubileum viert, is groot voorstander van een 'Cradle to Cradle'-werkwijze. Zo krijgen de zaadschilfers die vrijkomen tijdens het persen nog een tweede leven als diervoeder. Binnen dit gestroomlijnde proces maakt Spack gebruik van interne en externe laboratoria. "Daardoor kunnen we de kwaliteit van het begin tot het einde monitoren en waarborgen", licht Marieke toe.



Alleen onder private label

"Toen er begin jaren '80 merkbaar veel aanvragen vanuit de biologische hoek binnenkwamen hebben we daar op geanticipeerd. Dat maakte ons onderscheidend ten opzichte van de conventionele aanbieders", vertelt Marieke. Inmiddels is 95 procent van de huidige productie biologisch. Spack produceert uitsluitend onder private label.



Breed aanbod

Tot het assortiment behoren biologische zonnebloem-, raapzaad-, saffloer-, sesam-, olijf-, lijn-, hennepzaad-, pompoenpit-, kokos-, soja- en palmolie. Het vertegenwoordigt daarmee een breed spectrum aan producten. Desgewenst kan Spack ook andere oliën of blends produceren. Het bedrijf levert enerzijds in bulk, in tankwagen, IBC en drum, en anderzijds als kleinverpakking. "We beschikken over een verpakkingsafdeling waar de biologische oliën worden afgevuld in flesjes, potjes, cans en bags-in-box. Dat verkopen we wereldwijd aan natuurvoedingswinkels, biologische supermarkten, reguliere supermarkten met een bio-aanbod en horecagroothandels.



Kokosolie is booming

"Momenteel loopt met name kokosolie erg goed, binnen de kleinverpakkingstak is dit product echt booming. De natuurvoedingswinkels hebben daarvoor destijds de weg geplaveid. Nu zie je dat supermarkten steeds meer biologische producten aanbieden."



Voor meer informatie:
Marieke Klijn–van Roon
Spack BV
Oudelandsedijk 10a
3244 LR Nieuwe Tonge
T: +31 (0)181-486486
F: +31 (0)181-486857
info@spackbv.com
www.spack.com