Inschrijving verlengd tot 21 oktober

Jury Verkiezing Beste Biologische winkel bekend

De aanmelding voor de Verkiezing van de beste biologische winkel 2017 loopt volop. Winkels kunnen zich nog tot en met 21 oktober inschrijven. De jury van dit jaar bestaat uit 4 deskundigen: Michiel Bussink, Henk Hofstede, Roosmarijn Saat en Kitty Koelemeijer. De Verkiezing van de Beste Biologische Winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.

De juryleden

De juryleden hebben allemaal een eigen specialisatie en beoordelen de winkels vanuit verschillende invalshoeken:
• Journalist Michiel Bussink; gespecialiseerd in eten en drinken, voedsel en landbouw
• Henk Hofstede; Sector Banker Retail ABN AMRO
• Roosmarijn Saat; eigenaar biologische speciaalzaak Gimsel Rotterdam, winnaar verkiezing 2016 categorie grote winkel
• Kitty Koelemeijer; hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit

Waarom deze verkiezing?

Winkels die minimaal 90 procent biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen zich aanmelden voor de verkiezing. De verkiezing vindt plaats in 4 categorieën: boerderijwinkel, middelgrote winkel, grote winkel en webwinkel. Winnaars mogen een jaar lang de titel voeren 'Beste biologische winkel 2017, categorie X’ en zijn zo een jaar lang het visitekaartje van de branche.

De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Door de mix van jury en publieksstemmen is er veel aandacht van de media voor deze prijs. Dit jaar staat het thema transparantie centraal. Welke informatie levert een winkel over de producenten van het voedsel? Hoe informeer je klanten over de herkomst van een product? Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "Biologische speciaalzaken hebben vaak korte lijnen met hun leveranciers. Zij zijn bij uitstek in staat om te laten zien waar en op welke wijze het verkochte voedsel geproduceerd wordt. En dan gaat het om alle producten, niet alleen om die van de biologische boer uit de regio. Met deze verkiezing kunnen winkels laten zien waar ze zo sterk in zijn ten opzichte van de grote supermarkten.”
 

Inschrijfperiode verlengd

De inschrijftermijn is verlengd tot en met 21 oktober. Winkels kunnen zich aanmelden via het inschrijffomulier. Deelnamekosten voor winkels die lid zijn van de Biowinkelvereniging bedragen 75 euro. Niet-leden betalen 150 euro. De jury nomineert 3 winkels in elke categorie. Vanaf half november kan het publiek stemmen op de genomineerde winkels en gaan de juryleden op bezoek bij de winkels. De mening van de jury telt voor 80 procent mee, de publieksstemmen voor 20 procent.
Uiteindelijk maakt de jury op woensdag 18 januari 2017, op de Bio-beurs in Zwolle bekend welke winkels zich beste biologische winkel van Nederland mogen noemen.

Voor meer informatie: www.biowinkelvereniging.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven