Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geen plastic flessen op de werkvloer

Eerste PET-vrije zones in Benelux geïntroduceerd

De Dag van de Duurzaamheid gaat van start met opvallend nieuws. De eerste 'PET FREE' zones in de Benelux zijn een feit. Op initiatief van Dopper hebben Spotify, Bever en het Design Thinking Center hun handtekening gezet onder de zogenoemde PET FREE Pledge, waarmee zij beloven om gebotteld water van de werkvloer te verbannen en uitsluitend kraanwater te drinken.



Dopper - bekend van de duurzame design waterfles - is het PET FREE project gestart om de grootschalige vervuiling van PET-flesjes een halt toe te roepen en het drinken van kraanwater te promoten. Het bedrijfsleven lijkt een logisch startpunt omdat ondernemers vaak het voortouw nemen in verandering. Op de nieuwe PET FREE werkplekken worden PET-flesjes vervangen door een duurzaam alternatief. Dat alternatief hoeft zeker geen Dopper te zijn. Een waterkan met glazen is evengoed een manier om het gebruik van wegwerpflesjes terug te dringen, meent Dopper.



De kritiek dat het streven naar zoveel mogelijk PET-vrije werkplekken wel erg ambitieus lijkt, wijst Jens Kok van Dopper van de hand door een vergelijking te maken met roken: "We vinden het nu heel vanzelfsprekend dat er niet meer wordt gerookt op de werkvloer, maar tot 2004 staken we er nog gerust één op tijdens een vergadering. Ik hoop dat de PET-vrije werkplek ook zo’n vanzelfsprekendheid wordt, want single-use plastic is eveneens schadelijk voor mens en milieu." Vanuit het bedrijfsleven wordt in ieder geval enthousiast gereageerd op het initiatief; naast Spotify, Bever en Design Thinking Center zijn nu ook de Vrije Universiteit met behulp van de Green Office en Studio Brussel zich aan het opmaken voor de transitie naar de PET-vrije werkplek.

Voor meer informatie: www.dopper.com
Publicatiedatum: