Per 12 oktober

Rechtstreex stopt activiteiten in Utrecht en Eindhoven

Social enterprise Rechtstreex heeft bekendgemaakt te zullen stoppen met activiteiten op de korte voedselketen in Utrecht en Eindhoven. Aanleiding voor dit besluit is het feit dat het niet mogelijk is gebleken om deze twee regio's op dit moment op een winstgevende manier te exploiteren. Rechtstreex kiest in haar strategie voor focus op Rotterdam en regio Zuid-Holland, alwaar de korte keten verder zal worden uitgebouwd.

In 2013 is Rechtstreex begonnen in Rotterdam met de ontwikkeling van een korte voedselketen. Een andere eerlijke voedselketen met een directe relatie tussen producent en afnemer in de regio, met de daarbij behorende maatschappelijke impact. Voordelen van de korte keten van Rechtstreex zijn onder andere een betere marge voor de boer die de prijs van zijn product zelf bepaalt, een beperkt aantal schakels in de keten, transparantie in keten en product, versere producten van dichtbij en een ontwikkeling van de regionale economie.

Halverwege 2015 besloten de oprichters, na positieve resultaten in Rotterdam, het model van Rechtstreex uit te rollen naar Utrecht en Eindhoven. In beide steden liggen op dat moment interessante kansen om het model van de korte keten te introduceren en uit te bouwen. Ondanks dat het model enthousiast wordt omarmd door boeren, klanten en media, blijven omzetgroei en zwarte cijfers in deze twee steden vooralsnog uit. Met de benodigde investeringen is in beide steden de korte keten opgebouwd met lokaal assortiment, logistiek, netwerk, en afzetkanalen. Door achterblijvende groei en aanhoudend verlies is Rechtstreex nu echter genoodzaakt zich terug te trekken uit deze regio's. Het blijkt in deze fase van het bedrijf een te grote uitdaging om op drie plekken tegelijk te ontwikkelen en de hoge kosten daarvan te dragen als jonge social enterprise. Om deze reden stopt Rechtstreex noodgedwongen, met pijn in het hart, de korte keten in Utrecht en Eindhoven.

Per 12 oktober worden activiteiten gestaakt en zullen de 9 wijkchefs in Utrecht en de 9 wijkchefs in Eindhoven hun afhaalpunten sluiten. Rechtstreex betreurt dit enorm en wil wijkchefs, leveranciers, klanten en partners in deze steden nadrukkelijk bedanken voor hun geloof, steun en aankopen in het afgelopen jaar. Het bedrijf werkt aan een herstart op een later moment.

Voor meer informatie:
www.rechtstreex.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven