Nederlands oudste dierenasiel gaat over op bio-voer van Yarrah

Het Haags Dierencentrum, het oudste en op één na grootste dierenasiel van Nederland, gaat een unieke samenwerking aan met Yarrah Organic Petfood, producent van biologisch honden- en kattenvoer. Op 2 oktober 2016, de Open Dag van het Haags Dierencentrum, wordt hier op een feestelijk manier aandacht aan besteed.

Het Haags Dierencentrum, opgericht in 1877, zet zich in voor de opvang van thuisloze honden en katten, waar afstand van wordt gedaan, of die zwervend worden aangetroffen in de regio Den Haag. Om de dieren een goede start van een nieuw leven te geven, is besloten om biologisch te gaan voeren. Hiermee is het Haags Dierencentrum het eerste dierenasiel in Nederland dat bewust kiest voor biologisch voer. De keuze voor het voer van Yarrah was snel gemaakt. Biologisch voer is puur en zuiver. Geen plofkip of vlees uit megastallen. En het kost het Haags Dierencentrum niets extra's.

Het Haags Dierencentrum en Het Koninklijk Huis

Het Haags Dierencentrum heeft nauwe banden met de Koninklijke familie. Tijdens het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog was hondje Billy, trouwe viervoeter van de Koninklijke familie, een tijdelijke gast in het dierencentrum. Na de oorlog werd Billy weer opgehaald en ontvangt het asiel een telegram van Het Koninklijk Huis als dank voor de goede zorgen. Dit telegram is nog steeds te bewonderen in het dierencentrum. In 1982 werd de nieuwe locatie aan de Schenkkade geopend door toenmalig Koningin Beatrix.Open Dag op 2 oktober

De officiële start van de bijzondere samenwerking zal plaatsvinden op 2 oktober, tijdens de Open Dag van het Haags Dierencentrum. Op deze dag kan men tussen 11.00 en 16.00 uur het Haags Dierencentrum bezoeken en kennismaken met de asielhonden en –katten. Daarbuiten vinden er diverse activiteiten plaats. Er zal op een feestelijke manier aandacht aan de samenwerking worden besteed.

Voor meer informatie:

Jolanda Huizing
Yarrah Organic Petfood BV
Van Leeuwenhoekstraat 26
3846 CB Harderwijk
0341 439859
jolanda.huizing@yarrah.com
www.yarrah.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.