Hoe vervuilend is onze levensstijl?

11-14 oktober: TV-programma 'Rot op met je milieu' op NPO 2

Zes mensen met een uitgesproken mening over het milieu gaan onder leiding van presentator Dennis van der Geest op een confronterende reis. Ze zien welke impact hun eigen gedrag heeft op het milieu. De deelnemers reinigen vervuilde riolen, zien vogels vol plastic, bereiden eten uit de vuilnisbak en wonen intussen in een huis dat langzaam volloopt met afval; een confrontatie met hoeveel afval ze dagelijks produceren…De zes deelnemers wonen twee weken lang bij elkaar in één huis en worden elke dag geconfronteerd met de verschillende vormen van vervuiling die onze levensstijl veroorzaakt. Zo laat Dennis van der Geest ze werken als vuilnisman; meewerken bij een varkenshouder, vuilnis uit de zee sorteren en meelopen met een dumpster diver.


De deelnemers

De één vindt het allemaal maar onzin, dat gedoe over afval en het milieu en gooit achteloos zijn batterijen in de vuilnisbak. Een ander ziet duurzaamheid als een modeverschijnsel terwijl er ook een deelnemer is die zo veel mogelijk klimaatneutraal leeft en vindt dat we veel meer zélf in actie moeten komen en verantwoordelijkheid moeten nemen. Of iemand die het meer vanuit de emotionele kant bekijkt: zij wordt geïrriteerd van de achteloosheid waarmee mensen afval op straat gooien.

De deelnemers hebben gemeen dat ze allen een zeer uitgesproken mening hebben. Maar deze meningen lopen totaal uiteen. Deze onderlinge verschillen worden pijnlijk zichtbaar als de kandidaten logeren bij mensen die hun huis inrichten met afval, of juist bij mensen die zo min mogelijk afval proberen te produceren. Krijgen ze gedurende hun reis nieuwe inzichten?

Dennis van der Geest


Eerder presenteerde Dennis van der Geest voor de EO Rot op naar je eigen land en Arm in Nederland? Eigen schuld!. Dennis van der Geest over deze nieuwe serie: "Door al die verschillende plekken waar we kwamen doken we figuurlijk en soms ook letterlijk in de troep. We hebben vaak geen weet van wat er met onze rommel gebeurt, een eye-opener."

Het programma vangt aan om 20:25 uur op NPO 2.

Voor meer informatie: www.eo.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven