"René Pals: "Minder bezoekers, minder kramen en rommelig"

Animo voor vrijdagmarkt Vredenburg neemt af

De markt op Vredenburg is de grootste algemene warenmarkt van Utrecht. De markt wordt op woensdag, vrijdag en zaterdag gehouden. Op vrijdag is er bovendien een speciale biologisch 'straat' waar natuurlijke (streek)producten te koop zijn. Stadsblad Utrecht meldt dat de vrijdagmarkt steeds kleiner wordt door een afnemend aantal kramen en minder bezoekers.

Er staan momenteel 23 marktondernemers op vrijdag, er is ruimte voor 35 tot 40. De bezettingsgraad varieert sterk per marktdag, met 85 procent op woensdag, circa 60 procent op vrijdag en 97 procent op zaterdag. Frank van Kleef (unithoofd Markten en Havens bij de gemeente Utrecht) geeft aan dat het al vanaf de start in 1999 moeilijk is de vrijdagmarkt vol te krijgen en te houden. Ook de huidige bouwwerkzaamheden rondom Vredenburg hebben volgens hem een nadelige invloed op het functioneren van de vrijdagmarkt.

Barbara Geertsema van de Goede Vissers is van mening dat de Utrechtse markt niet te vergelijken is met de Biologische Noordermarkt op zaterdag in Amsterdam. René Pals van Natuurslagerij René Pals staat al 9 jaar op de biologische markt in Utrecht en bevestigt dat hij momenteel merkt dat de omzet terugloopt. "Minder bezoekers, minder kramen en het is er rommelig." Al merkt René er ook bij op dat ze net terug zijn van vakantie en het in de zomer sowieso wat stiller is.

Bron: Stadsblad UtrechtPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven