"Aantal ongezoete producten bij Udea flink toegenomen"

Nieuw en ongezoet: Your Organic Nature tomatenketchup

In de afgelopen twee weken is er veel aandacht geweest voor toegevoegde suikers in producten. Het reguliere kanaal die het voornemen uitspreekt om de hoeveelheid suikers terug te dringen en de publicatie van een Foodwatch onderzoek naar suikers in 42 barbecuesauzen van vijf grote supermarkten*. Daaruit is gebleken dat barbecuesauzen gemiddeld voor een kwart tot een derde uit suikers bestaan.

Nieuw & ongezoet: Your Organic Nature tomatenketchup

Deze week introduceerde Udea de ongezoete ketchup van Your Organic Nature. Danny Schüttler (Brandmanager Private Labels bij Udea): "Deze ketchup is het bewijs dat sauzen ook zonder toegevoegde suikers enorm smaakvol kunnen zijn. Het is een combinatie van zongedroogde tomaten en specerijen. De van nature frisse zoetzure smaak is heerlijk bij bijvoorbeeld een hamburger, friet en snacks. Ik ben persoonlijk heel blij dat we dit product juist op dít moment aan ons assortiment toevoegen. Toegevoegde suikers is een actueel thema waar wij overigens al langere tijd aandacht voor hebben. Dit product past in ieder geval prima in het assortiment van Your Organic Nature. We laten hiermee als merk zien dat we, naast een groot aantal hardlopende 'standaard' producten, een aantal specialere innovatieve producten bieden die uitstekend passen binnen een gezonde leefstijl."Bestellen?

Neem dan contact op met de verkoopafdeling van Udea: 0413 256700. Udea artikelnummer: 92824.

Toename ongezoete producten bij Udea

Stephan Blommendaal (Inkoopmanager bij Udea): "Udea werkt met alle plezier en met positieve energie met haar klanten samen om succesvol te ondernemen in biologisch. Dit betekent dat met winkeliers meegedacht wordt om de concurrentiepositie te ondersteunen. Daarom blijft Udea continu in ontwikkeling om te allen tijde een totaalassortiment te bieden waarmee de winkelier zich kan blijven onderscheiden. De afgelopen jaren is er veel aandacht besteed aan het assortiment in het algemeen, maar bijvoorbeeld ook specifiek aan het terugdringen van geraffineerde suikers. Veel geraffineerde suikers zijn vervangen door alternatieve zoetmiddelen, maar bij opname van producten wordt ook kritisch onderzocht of het volledig weglaten van toegevoegde suikers mogelijk is. Daarmee is het aantal ongezoete producten flink toegenomen."

*Bron foodwatch.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven