Cranberry Terschelling BV branchewinnaar bij Succesvol Nederland

Cranberry Terschelling BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Cranberrybranche. Het heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. 'Cranberry Terschelling weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het zeer hoog scoort op klanttevredenheid. Een topbedrijf en een topondernemer!' Succesvol Nederland presenteert elke zondag op RTL7 (10:30 uur) de beste bedrijven van Nederland.

Nergens anders op de wereld dan op Terschelling worden ecologische cranberries nog handmatig geoogst. Dit geeft deze bes haar natuurlijke karakter. Omdat het een puur wilde vrucht is, zijn cultuurtechnische maatregelen zoals bemesten niet toegestaan. Cranberry Terschelling BV verwerkt de veenbessen voornamelijk tot pure sappen, maar produceert ook siropen, diksappen, jams, compote en sauzen. Zelfs thee, alcoholische dranken en wellnessproducten. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Cranberry Terschelling BV een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. 'Innovatie is het sleutelwoord bij Cranberry Terschelling, want men is continu bezig zijn producten te verbeteren en het assortiment af te stemmen op de wensen van de klant.'Bakermat van de cranberries

Terschelling mag je de bakermat van de cranberries noemen. Ooit na een schipbreuk aangespoeld heeft deze bijzondere bes zich genesteld in de vochtige duinvalleien van het eiland. Hier heeft zich inmiddels een kleine industrie ontwikkeld, waar het oogsten, sorteren en verpakken plaatsvindt. Tot 2006 vond ook de productie op Terschelling plaats, maar door de toegenomen eisen op het gebied van voedingsmiddelen heeft Cranberry Terschelling zijn productie verplaatst naar Harlingen, waar onder streng gereguleerde omstandigheden wordt geproduceerd.

"Een mooi en enthousiast geleid bedrijf, dat bijdraagt aan de gezondheid van mensen – cranberries zitten boordevol vitamines en helpen bij het voorkomen en genezen van blaasontstekingen – en dat produceert conform de hoogst haalbare standaarden", stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. De voormalige fabriek op Terschelling is inmiddels omgetoverd tot een publiekscentrum, waar bezoekers het gehele jaar welkom zijn om in een typische eilandsfeer de geur van cranberries op te snuiven en de diverse producten te proeven.

Robert: "Nergens anders in Nederland wordt de cranberrycultuur en de achterliggende historie zo gekoesterd. Onder leiding van de huidige eigenaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een unieke aanbieder in Nederland en daarbuiten, met export naar vele landen. De oogst is variabel maar kan een opbrengst bereiken van circa 150 ton zodat de aanvoer van biologische bessen gewaarborgd wordt. De vraag voor deze bijzondere bessen en vooral het sap ervan is groot in verband met de positieve uitwerking bij blaasproblemen."

Cranberry Terschelling BV is opgericht in 1993 en is gevestigd in Formerum (Terschelling). Het bedrijf is internationaal actief. 'Gedrevenheid, passie, innovatievermogen, durf en visie, plus een sterke focus op de klant maken van deze organisatie een topper', aldus de Nominatiecommissie. 'Zonder twijfel de winnaar in deze branche!'

Meer over Cranberry Terschelling from TV Media Partners on Vimeo.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.