Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denemarken: Triodos Organic Growth Fund neemt 20% belang in Naturfrisk

Triodos Organic Growth Fund heeft een minderheidsbelang van 20% genomen in Naturfrisk Group Holding. Naturfrisk is een Deense producten van biologische frisdranken, vruchtensappen, siropen, bier en gedistilleerde dranken genomen. De investering van het fonds ondersteunt Naturfrisk in zijn voortdurende onafhankelijkheid, terwijl het helpt om de groeiplannen en ambities van het bedrijf te realiseren.

Naturfrisk werd in 1996 opgericht door vader en zoon Niels en Nicolai Rømer. Dit gebeurde nadat ze de voormalige Ørbæk brouwerij kochten en aan de slag gingen in het bedrijf dat dateert uit 1906. Vandaag de dag heeft Naturfrisk internationaal de missie om op ambachtelijke wijze zuivere smaakvolle biologische drankjes te produceren. Naturfrisk is internationaal bekend om zijn assortiment van biologische, niet-alcoholische dranken dat frisdrank, vruchtensappen, siropen en smoothies omvat. Vooral op de Deense thuismarkt staat het bedrijf ook bekend om zijn mabachtelijke speciaalbieren gebrouwen onder het Ørbæk label. Onlangs introduceerde Naturfrisk haar nieuwe biologische whiskey 'Isle of Fiona' als onderdeel van een groter scala aan biologische likeuren.Riella Hollander, fondsbeheerder Triodos Organic Growth Fund: "Deze investering is een uitstekende gelegenheid om de verdere groei van een toonaangevend bedrijf in de Deense biologische markt te ondersteunen. Naturfrisk's ondernemerscultuur en een authentieke inzet om de beste biologische sappen en dranken van de hoogste kwaliteit te produceren, vormen een solide basis voor deze groei. Als een langetermijn-investeerder kijken we er erg naar uit om Naturfrisk te ondersteunen in hun ambities."

Niels Rømer, oprichter en directeur van Naturfrisk: "We waren één van de eersten in de drankenindustrie die een biologisch alternatief aanbieden aan consumenten en er in geslaagd zijn om een succesvol bedrijf op te bouwen door trouw te blijven aan onze waarden. Nu deze markt groeit zien wij volop kansen in Denemarken, maar ook internationaal. In Triodos Organic Growth Fund hebben we een gelijkgestemde partner gevonden die ook naar de lange termijn kijkt en ons helpt om onze duurzame missie te realiseren."

Over Triodos Organic Growth Fund en Triodos Invesment Management

Het Triodos Organic Growth Fund werd gelanceerd in januari 2014 als een groenfonds met de focus op de lange termijn. Het fonds investeert in biologische en duurzame bedrijven in heel Europa, met de focus op eten en drinken, natuurlijk textiel en persoonlijke verzorging. Het fonds startte met 25,3 miljoen euro, verstrekt door geëngageerde particuliere en institutionele beleggers. Triodos Organic Growth Fund wordt beheerd door Triodos Investment Management, een 100% dochteronderneming van Triodos Bank. Triodos Investment Management is een wereldwijd erkende leider op het gebied van 'impact investing' en een specialist in het ontwikkelen en beheren van duurzame beleggingsfondsen.

Voor meer informatie: www.naturfrisk.dk en www.triodos.com
Publicatiedatum: