St Vitusschool wint Nederlands Kampioenschap Wormen tellen

Op 9 juni organiseerde Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen bij biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Drie scholen en 37 tweetallen streden die ochtend om de titel. De Sint Vitusschool uit Naarden ging er met de titel vandoor. Het koppel Anouk en Marten van de St Vitusschool telde de meeste wormen in de composthoop. In drie minuten wisten zij 172 wormen te vinden. Zij mogen zich nu Nederlands kampioen wormen tellen noemen. Het NK Wormen tellen vond plaats als aftrap voor het weekendevenement Lekker naar de Boer dat plaatsvindt op 18 en 19 juni. Iedereen kan dan zelf kijken hoe rijk het bodemleven is op een biologische boerderij. De boerderijen die meedoen zijn te vinden op www.lekkernaardeboer.nl.
 

De basisschool St Vitusschool uit Naarden won de prijs van meest getelde wormen.
Foto's: Karen Stork/Bionext.


Lekker naar de Boer is onderdeel van #achterBio, een campagne van Bionext die gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie.


Het winnende team 'Beste Miniwormpjes' heeft de meeste wormen geteld tijdens de NK Wormen tellen. Anouk en Marten van de St Vitusschool uit Naarden waren erg blij met de prijs.

Voor meer informatie: www.lekkernaardeboer.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.