"Ik gebruik 1 vis voor 250 MSC-capsules"

Biologische Omega-3 zalmolie duurzame optie

Tholen - Woensdag 8 juni is het World Ocean Day. Ook Arctic Blue staat op deze dag stil bij de diverse initiatieven die er zijn om de oceanen weer gezond en schoon te maken. Arctic Blue introduceerde in februari 2016 Skal-gecertificeerde Omega-3 capsules. "Wij gooien het over de duurzame boeg met de Omega-3 capsules, gegarandeerd van duurzame visserij. Met onze MSC- en biologische visolie weet je zeker dat de dolfijn, zeevogel, zeeleeuw en walvis genoeg te eten hebben en dat er geen nadelige effecten optreden voor oceanen en lokale bevolking.", vertelt Ludo van de Wiel, oprichter van Arctic Blue.
 
Ludo erkent dat de MSC-gecertificeerde capsules beter lopen dan de biologische variant. "De meesten kiezen de MSC-variant omdat deze meer Omega-3 bevat. Mensen die de verpakking goed lezen, zien dat de biologische variant minder werkende stoffen bevat. Ook is op visvlak het MSC-logo inmiddels heel bekend geworden. Als Social Enterprise en Omega-3 merk springen wij in positieve zin als duurzame koploper er boven uit, waardoor het Wereld Natuur Fonds onze ambassadeur is geworden."Volgens Ludo is duurzaamheid in de voedingssupplementen nog niet 'top of mind'. "De meeste mensen zijn uit gewoonte bestaande merken trouw. Ludo geeft aan dat veel visolie in Nederland wordt geproduceerd in Peru op een weinig effici├źnte manier; er zijn ongeveer 30 ansjovisjes nodig voor 1 capsule. Voor de visolie van Arctic Blue wordt geen extra vis gevangen. De visolie wordt namelijk gemaakt na de productie van de kabeljauwfilet.Voor de MSC-capsules van Arctic Blue gebruik ik 1 vis voor 250 capsules. Dat weten de meeste mensen niet. De bio-productie gebeurt op dezelfde manier, maar levert minder capsules op."Arctic Blue gebruikt snijresten om zijn visolie te maken, in plaats van de hele vis. Ludo: "Arctic Blue MSC visolie wordt binnen 1 dag gemaakt, direct bij de bron in Noord-Noorwegen, zelfs binnen de poolcirkel. Ik heb voorheen visolie uit Peru verkocht en zag dat dit in bepaalde mate ten koste gaat van het milieu en de plaatselijke bevolking. Het is dan ook niet MSC gecertificeerd. Met Arctic Blue kan ik met een gerust hart zelf een Noorse visser aan het woord laten die ik persoonlijk ken. Ik overzie de hele keten."
 

Algen.

Actie

In samenwerking met groothandel Natudis heeft Arctic Blue in aanloop van de World Ocean Day een speciale actie opgezet. "We willen de winkels laten profiteren van een korting op onze duurzame MSC visolie, biologische Omega-3 zalmolie, maar ook op onze duurzame 100% plantaardige Omega-3 algenolie capsules. Als eerste in Nederland kreeg deze algenolie het Vegan certificaat omdat de gelatine van de capsule is vervangen door zeewier. Deze week zit er 20 procent korting op de losse producten en 25 procent korting op het display."
 
Klik hier voor de infographic met daarin meer uitleg over de MSC visolie.
 
Voor meer informatie: Ludo van de Wiel, 030 2447097, info@arctic-blue.com, www.arctic-blue.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.