Voor beste duurzame innovatie

Welcome to The Village en Innofest presenteren Smart Festival Award

Welcome to The Village en Innofest presenteren de Smart Festival Award. De award wordt uitgereikt aan ondernemers, start-ups, studenten of particulieren met het beste idee of product op gebied van duurzame innovatie. De winnaars krijgen een geldbedrag en ondersteuning om het idee of prototype tijdens de innovatieweek DORP bij Welcome to The Village (10-17 juli) te ontwikkelen. Deelnemers kunnen zich tot 6 juni 2016 aanmelden. De voorrondes vinden plaats tijdens Festival der AA (1, 2, & 3 juli).

Een festival als minimaatschappij

Een festival is een tijdelijke minimaatschappij. Net als in de echte maatschappij zijn daar uitdagingen op het gebied van onder andere energie en afval. Ook festivalbezoekers gedragen zich in zekere zin gelijk als in de wereld buiten festivals: ze bewegen, eten en slapen. Het verschil met de echte wereld is dat er een hek om het festivalterrein staat. Dat maakt festivals een perfecte testomgeving. Welcome to The Village en Innofest dromen hardop over hoe het festival er in 2020 uit moet zien: afval wordt weer een grondstof en fossiele brandstoffen zijn overbodig. Om die droom te bereiken zet Innofest acht festivals in Noord Nederland in als proeftuinen voor innovaties. Tijdens DORP, de innovatieweek van Welcome to The Village, komen uitvinders, ondernemers, kunstenaars, techneuten en andere slimmeriken bij elkaar om gezamenlijk te werken aan die droom.Smart Festival Award

Ondernemers, start-ups, studenten: iedereen met een slim idee, product of prototype kan meedoen. Deelnemers kunnen zich tot uiterlijk 6 juni aanmelden via award@welcometothevillage.nl. Alle informatie over deelname is te vinden op de website van Welcome to The Village. Van de inzendingen worden zes deelnemers geselecteerd voor een pitch tijdens FestivalDerAa. De twee beste daarvan gaan met 500 euro budget aan het werk tijdens DORP op Welcome to The Village.

De award richt zich in op twee uitdagingen:

Energie
Net als in een echt dorp is op een festival energie nodig voor bijvoorbeeld verlichting en geluid. Doorgaans komt die energie uit aggregaten die op diesel draaien. Veel alternatieve energiebronnen zijn (nog) niet toereikend of te duur om aan die vraag te voldoen. Met de inzet van welk materiaal kan (een deel van) het terrein zonder aggregaat draaien? Of hoe kunnen we op een slimme manier de energie die nodig is voor een festival verduurzamen, zodat er geen diesel hoeft te worden gebruikt?

Afval
Op festivals wordt veel afval geproduceerd: sigarettenpeuken, plastic, voedselafval, et cetera. Hoe kunnen we afval slimmer verzamelen en afval opnieuw inzetten als grondstof?

Innofest is een netwerk van acht festivals in Noord Nederland die hun festival inzetten als testplek voor innovatie: Welcome to The Village, Oerol, Into The Great Wide Open, Eurosonic/Noorderslag, FestivalderAa, TT Assen Festival, Paradigm en Noorderzon. Festival Welcome to The Village vindt plaats van 15 tot en met 17 juli, DORP start al op 10 juli. Meer informatie over de award, deelname en uitdagingen is te vinden op de website van Welcome to The Village.

Voor meer informatie: www.welcometothevillage.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.