Landbouwbedrijf gedecertificeerd wegens parallelproductie

In maart heeft Skal Biocontrole een landbouwbedrijf uit Friesland gedecertificeerd. Vorig jaar september heeft Skal het bio-certificaat van dit bedrijf al opgeschort. Oorzaak van de opschorting was dat er het bedrijf tegelijkertijd hetzelfde gewas biologisch en gangbaar teelde. Dit is niet toegestaan in de biologische landbouw. Het bedrijf heeft de afwijking niet hersteld in de periode van opschorting. Daarom is het bio-certificaat nu definitief ingetrokken.

Over het sanctiebeleid van Skal

De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde flitsinspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.

Opschortingen en decertificaties van bedrijven publiceert Skal geanonimiseerd op de eigen website. Afnemers zijn dan al geïnformeerd door het betrokken bedrijf.

Voor meer informatie: www.skal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven