"Vooral veel vraag naar glutenvrije haver, boekweit, quinoa en gierst"

Glutenvrije hal biedt De Halm groeiruimte

Tholen - Graanpletterij De Halm heeft onlangs de nieuwe glutenvrije pletlijn in gebruik genomen. "We zijn heel blij met deze aparte glutenvrije productieruimte. De niet-glutenvrije en glutenvrije productie zaten elkaar qua planning en capaciteit vaak in de weg. Nu de lijnen apart van elkaar kunnen draaien hebben we weer meer capaciteit. Dit geeft ons lucht in de productie en ruimte om te groeien", vertelt directeur Rob van den Berg.


De glutenvrije productielijn.

De realisatie van deze aparte glutenvrije productielijn heeft ongeveer 3 jaar geduurd, geeft Rob aan. "We hebben geïnvesteerd in nieuwe gebouwen. Daardoor werd het mogelijk om onder meer de inpakruimte die hier eerst zat naar een ander pand te verplaatsen. Ook kost het uiteraard tijd om onze medewerkers voor te bereiden op de volledig glutenvrije productie. De productie van glutenvrije graanvlokken is echt een vakmanschap. Een aantal medewerkers binnen de halm zijn hiervoor al een jaar in opleiding."De Halm produceert de zeven glutenvrije vlokken vanaf nu dus in de aparte glutenvrije ruimte. Hierbij gaat het om de graansoorten haver, rijst, boekweit, quinoa, gierst amaranth en maïs. Rob geeft aan dat een aantal producten extra hard gaan. "Vooral de glutenvrije haver, boekweit, quinoa en gierst worden heel veel verkocht. De glutenvrije haver is afkomstig van de glutenvrije haverketen die De Halm samen met Van Dinter Semo en Dr. Luud Gilissen van de landbouwuniversiteit van Wageningen heeft opgezet. Het mooie aan deze producten is dat haver weliswaar glutenvrij is, maar ook veel voedingsstoffen bevat die mensen nodig hebben. En het is echt lekker van smaak. De haverproducten zijn tevens heel veelzijdig in gebruik."

En ten slotte zijn deze glutenvrije havervlokken en havermout van land tot klant een echt Nederlands product. De Nederlandse glutenvrije haverketen is internationaal bekend en wordt gezien als één van de meest veilige glutenvrije haverketens. Kwaliteit en veiligheid van begin tot het einde van de keten zijn de pijlers waarmee deze keten zich wil onderscheiden. Nu ook de 'dedicated' glutenvrije pletlijn van De Halm operationeel is, is deze keten helemaal klaar voor de toekomst.


De glutenvrije producten gaan vooral in bulkverpakking (15 kilogram of bigbags) weg, maar kunnen via zuster bedrijf Rosies ook in consumentenverpakking verpakt worden.


De temperatuur van de branders varieert tussen 600 en 900 graden. "Hiermee kunnen we de granen in 15 seconden verhitten naar 100 graden. De warmte wordt hergebruikt. Deze warmte gebruiken we om het graan voor te warmen."


Voor meer informatie:

Rob van den Berg
De Halm
De Morgenstond 15
5473 HE Heeswijk Dinther
0413 293090
rob@dehalm.nl
www.dehalm.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven