Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik vertrouw er op dat het in de toekomst ook goed zal gaan"

Michiel Rietveld klaar voor afscheid Kraaybeekerhof

Onlangs werd al in Biojournaal gemeld dat oprichter Michiel Rietveld eind april afscheid zal nemen van Kraaybeekerhof. Landgoed Kraaybeekerhof is al 40 jaar toonaangevend in opleidingen en cursussen over natuurvoeding, begeleiden in de natuur en de biologisch-dynamische landbouw. Op 29 en 30 april zal het grote afscheidsfeest plaatsvinden op het landgoed in Driebergen. In het kader van zijn afscheid is in Nieuwsblad de Kaap een artikel verschenen over Michiel Rietveld. Hierin staat onder meer dat Michiel zich al ruim 10 jaar voor aan het bereiden is op zijn afscheid van Landgoed Kraaybeekerhof. Hij is blij met hoe het instituut er nu voor staat. "Ik heb er dan ook zeker vertrouwen in dat het in de toekomst ook goed zal gaan."

Het idee om Kraaybeekerhof op te richten is ontstaan tijdens de studie van Rietveld. De Wageningse landbouwopleiding (richting tropische 'ontwikkelingshulp') strookte niet met Michiels idee van landbouw. "Toen ben ik gaan zoeken: zijn er alternatieven? Ik ben toen terechtgekomen bij de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en heb de voorzitter gevraagd om ons - een groepje studenten - te coachen. Binnen de kortste keren waren wij de grootste werkgroep van Wageningen, maar waren we toch té veel met ons hoofd bezig, want we wilden meer met onze handen doen." Daarom heeft hij met een groepje studenten een landbouwbedrijfje opgezet en dit heeft hij na zijn studie voortgezet. Dit vormde de basis van Kraaybeekerhof. Toen Rietveld tegen de locatie in Driebergen aanliep zag hij het helemaal voor zich: hier zaten dé mogelijkheden voor wat hij wilde. In 1976 kon Michiel eindelijk starten met zijn instituut op Landgoed Kraaybeekerhof.

Klik hier om het volledige artikel van Nieuwsblad de Kaap te lezen.

Bron: Nieuwsblad de Kaap
Publicatiedatum: