Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw in Nederland:

Bio-chocolade van Plamil - gezoet met kokosbloesemsuiker

Plamil Foods Ltd. bestaat al meer dan een halve eeuw en was het eerste Engelse bedrijf dat een vervanger voor koemelk produceerde. Dat sojamelk-succes werd uitgebreid met chocoladeproducten zonder melk en is inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijke pijlers onder Plamil Foods. Nieuw is de biologische chocolade die alternatief gezoet is met kokosbloesemsuiker. De reep van 100 gram en de snackreep van 35 gram worden nu ook op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Plamil gebruikt in deze chocolade ongeraffineerde kokosbloesemsuiker, dat wordt gewonnen uit de bloesem van de kokospalm. De nectar wordt verhit en ingedikt, maar niet verder bewerkt. Vervolgens wordt het vermalen tot een fijner poeder, dat je 'suiker' kunt noemen.



Voor de productie van deze met kokosbloesemsuiker gezoete chocolade gebruikt Plamil uitsluitend biologische ingrediënten. Daarnaast zijn de cacao en suiker duurzaam verbouwd volgens de FairTrade standaards. De boeren ontvangen een faire prijs voor faire handel. Uiteraard dragen de repen ook het Europese logo voor producten van de biologische landbouw.

Voorts verwerkt Plamil in de fabriek nooit granen, zuivelproducten of noten. Ook deze met kokosbloesemsuiker gezoete pure chocolade reep is 'free from'. Toch is deze chocolade super romig en fluwelig van smaak. De producten van Plamil Foods zijn dus voor iederéén. Ook voor diegenen met een lactose-intolerantie of gluten-en notenallergie is Plamil chocolade geschikt.

Plamil staat 9 en 10 juni ook op de Free From Food Expo in Amsterdam (stand A36).

Voor meer informatie: Ellis Jansen, +31-657925086, ellis@plamilfoods.co.uk
Publicatiedatum: