Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ongepasteuriseerd, biologisch, rauw en rijk aan probiotica

Start-up SOUR introduceert gefermenteerde groenten

De nieuwe start-up, SOUR, opgericht in januari 2016, presenteerde zich op 20 en 21 januari op de Bio-beurs in de IJsselhallen in Zwolle. SOUR introduceert ongepasteuriseerde, gefermenteerde groenten; biologisch, rauw, rijk aan probiotica en vooral erg lekker. Van gefermenteerde groenten kennen de meeste mensen alleen nog maar zuurkool en de meeste zuurkool is gepasteuriseerd waardoor die mooie probiotica dood zijn gemaakt. Dat kan anders.

Op biologische groenten zitten van nature de nodige micro-organismen, zoals melkzuurbacteriën. Ze zitten daar omdat ze gelukkig niet door pesticiden zijn doodgemaakt, zoals bij veel niet-biologische groenten gebeurt. Die pesticiden zijn natuurlijk bedoeld voor de slechte bacteriën, maar helaas zijn ze niet zo selectief, dus maken ze ook de goede bacteriën dood. De goede bacteriën kennen een mooi kunstje: fermenteren. De rauwe groenten krijgen door fermentatie meer voedingswaarde. Ze zijn rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten en de melkzuurbacteriën zijn krachtige probiotica. Slechte bacteriën overleven het fermentatieproces niet, dus alleen de goede bacteriën blijven over. Bij het fermenteren blijven vitamines geconserveerd en ze kunnen zelfs toenemen (B-vitamines). De bacteriën zijn bovendien in staat om voedingsstoffen (gedeeltelijk) af te breken, zodat ons lichaam ze beter kan opnemen.


Marieke Smidt van SOUR was vrijwel zeker het jongste bio-bedrijf op de Bio-beurs. Ze ontving dinsdag 19 januari het Skal-certificaat.

SOUR introduceert om te beginnen drie soorten; Bietjes met zeewier en mierikswortel, Wortel met kokos en vanille en Kimchi, een eigen variant op het haast iconisch groentegerecht uit Korea, gemaakt van gefermenteerde Chinese kool met peper, gember, knoflook en ui. Alle drie de soorten zijn lekker als bijgerechtje, op een broodje, of bij de borrel. Wat dacht je bijvoorbeeld van kimchi op nacho chips met een biertje er bij? De bietjes doen het heel erg goed bij een visje, een roggebroodje of bij de sushi. De gefermenteerde worteltjes zijn ook voor (kleine) kinderen een heerlijk hapje, voor bij de boterham, de warme maaltijd, stamp het door de stamppot, of maak er een snelle pasta salade van.

Voor meer informatie:

Marieke Smidt
Oprichter SOUR
06 53185264
marieke@sour.world

www.sour.world
Publicatiedatum: