"We zoeken merken die onze visie delen"

Biofood groeit mee met Zweedse bio-markt

Tholen - Biofood stond op de laatste editie van De Nordic Organic Food Fair, die op 1 en 2 november gehouden werd in Malmö. De Zweedse biologisch voedselimporteur en -distributeur presenteerde daar diverse merken die via Biofood te verkrijgen zijn, zoals het Nederlandse merk Natural Temptation en de merken Taifun en Karma Kombucha. "Het assortiment van Biofood bestaat uit duizenden producten, we verhandelen producten van meer dan 300 verschillende merken. Biofood vertegenwoordigt zowel grote als kleine merken, zolang ze onze visie maar delen. Biofood wil goed zorgen voor de mensen en de planeet", vertelt Sofie Öhman Helmer van Biofood.

Sofie is sinds een aantal maanden werkzaam bij Biofood. Ze besloot na haar afstuderen te solliciteren bij Biofood. "Ik was al bio-consument voordat ik hier in dienst kwam. En ik kende daardoor al veel van de producten van Biofood. Toen ik in de supermarkt op het etiket van één van mijn favoriete producten 'Biofood' als afzender zag staan, besloot ik gewoon de kans te wagen en een sollicitatiebrief te schrijven."Ze vertelt dat de biologische markt in Zweden de laatste vijf jaar explosief gegroeid is. "Uiteraard is ook Biofood hierin meegegroeid, maar Biofood blijft van origine een klein bedrijf met een goed hart en een veelzijdig aanbod met biologische producten." Uiteraard merkt ook Biofood de gevolgen van de toegenomen concurrentie op de Zweedse biologisch markt. "Wel zien we dit als iets positiefs, het is alleen maar goed dat er meer biologische producten op de markt komen."

Historie

Het bedrijf beschikt over meer dan 30 jaar ervaring in de import en verkoop van biologisch voedsel. Het bedrijf is opgericht door Denny Abrahamsson, een pionier in biologische voeding. Hij reisde door heel Europa en kocht biologische voedingsmiddelen die op dat moment niet in Zweden verkrijgbaar waren. Denny kwam met steeds meer winkeliers in contact die zijn producten wilden verkopen in hun winkels en hierdoor ontstond uiteindelijk Biofood.

Voor meer informatie: sofie.ohman@biofood.se, www.biofood.se

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.