Bionext blij met wijziging

"Speciaal tarief voor bio-certificering kleine bedrijven moet drempel verlagen"

Vorige week werd al bekend dat Skal Biocontrole op verzoek van de biologische sector in overleg met het ministerie van Economische Zaken een speciaal tarief vastgesteld heeft voor certificering van kleine biologische bedrijven. Zij betalen 200 euro minder dan de grotere bedrijven. Bionext is blij met dit besluit omdat biologische certificering voor kleine bedrijven hiermee een kleinere stap wordt.

Directeur van den Idsert van Bionext: "Met name kleine, startende bedrijven, bijvoorbeeld in de tuinbouwsector worden op deze manier tegemoet gekomen. We zijn dan ook heel blij dat Skal Biocontrole deze wijziging heeft kunnen doorvoeren. De kosten van certificering worden door ondernemers soms genoemd als drempel om biologisch te gaan produceren. Een kleine ondernemer die de boekhouding netjes op orde heeft, is nu voor ruim 500 euro per jaar klaar." Ook veel van de andere tarieven zijn verlaagd. Zo is het tarief voor het aanvragen van een nieuwe productspecificatie met 10 euro verlaagd naar 40 euro. Voor een gewijzigde of afgekeurde productspecificatie is het tarief met 30 euro verlaagd naar 20 euro.

Met de enorm groeiende vraag naar biologisch is er in Nederland veel ruimte voor nieuwe biologische ondernemers. Er is een tekort aan biologische melk, varkensvlees en diverse soorten groenten. Ondernemers die geïnteresseerd zijn in het biologisch ondernemerschap kunnen zich oriënteren op 20 en 21 januari op de Bio-beurs in Zwolle. Meer informatie daarover is te vinden op www.bio-beurs.nl.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.