"Willen zo veel mogelijk tussentransport over gaan slaan"

Doens groeit in Sas van Gent

Tholen - Doens Food Ingredients heeft eind juli haar nieuwe pand in Sas van Gent betrokken. Het bedrijf heeft aan de Westkade 20 meer kantoorruimte ter beschikking dan in het andere pand in IJzendijke. Doens verwacht in het 20.000 vierkante meter grote pand in totaal zo'n 40.000.000 kilo aan goederen op te kunnen slaan. Schepen kunnen in Sas van Gent voor de deur aanmeren, mooier kan het natuurlijk niet voor een handelsbedrijf als Doens. De komende maanden zal Doens het pand naar eigen wens in gaan richten.


Het nieuwe pand van Doens in Sas van Gent.

Dennis Minnaard: "We waren er echt aan toe. We hadden al langere tijd de ambitie om ons met Doens direct aan het water te vestigen. Eerst zochten we naar een pand in Vlissingen, maar we waren meteen verkocht toen we dit pand in Sas van Gent zagen. We moeten als handelsbedrijf altijd voorraad hebben. Daar is niet alleen heel veel kapitaal voor nodig, maar ook ruimte. Daaraan hebben we in dit nieuwe pand geen gebrek. Deze ruime voorraad is noodzakelijk omdat je niet zomaar om de hoek nieuwe voorraad kunt opkopen."


De receptie met het 'ontvangstcomité': Lijnard Peeman, Dennis Minnaard, Walter Doens en Fabio Reale.

(Groei)mogelijkheden

Directeur Walter Doens geeft aan dat niet alleen de grootte van het pand hem aansprak. "Het grote voordeel is dat we dit pand konden kopen, we wilden geen pand pachten. Daarin ben ik toch net een boer. De locatie is ideaal, we zitten niet alleen dichtbij de haven, maar ook sta je zo op de snelweg. En achter het pand loopt zelfs een treinrails. We hebben hiervandaan dus uitstekende transportmogelijkheden. Dat is noodzakelijk omdat bio inmiddels 'super internationaal' is geworden", aldus Walter. Hij geeft aan dat ze dit pand met het oog op de toekomst hebben gekocht. "Je moet blijven investeren. We willen de komende jaren graag doorgroeien en dit pand biedt daar heel veel mogelijkheden voor."In dit tweede pand kan Doens veel meer voorraad opslaan. Dit is volgens Walter niet het enige voordeel: "We hebben hierdoor veel meer mogelijkheden gekregen. Zo willen we in de toekomst zo veel mogelijk de tussentransport over gaan slaan. Wij werken alleen met biologische producten. Door meer processen zelf te verzorgen, kunnen we contaminatie met reguliere producten voorkomen en daarmee de kwaliteit van producten nog beter garanderen. Ook is het zo dat we dit pand meer als biologische groothandel in gaan richten. We kunnen uiteindelijk veel meer klant specifiek gaan werken. En we gaan hier in de toekomst ook zelf grondstoffen reinigen."Grondstoffen

Lijnard Peeman vertelt dat de handel in grondstoffen nog altijd de nodige uitdagingen met zich meebrengt: "De grootste uitdaging is om ons netwerk steeds verder uit te breiden. Het is steeds lastiger om goed in te kopen. Daarom investeren we meer in onze eigen projecten, waarmee we grondstoffen vanuit de origine kunnen verhandelen. Belangrijk is het ook om nieuwe kansen te zoeken. Zo neemt de vraag naar glutenvrij en sesamvrij snel toe. We moeten helaas wel af en toe concluderen dat niet alle leveranciers even professioneel zijn, maar voor onze trouwe klanten investeren we in ieder geval graag."Voor meer informatie:

Walter Doens
Doens Food
Westkade 20
4551 BV Sas van Gent
0115 462300
walter@doensfood.com
www.doensfood.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.