Inschrijving 'Favoriete Bioproduct van Nederland' van start

De inschrijving voor de verkiezing van 'Mijn favoriete bio-product' is gestart. Tot en met 4 december kunnen producenten één van hun producten nomineren. Bionext en de Vereniging van Biologische Producenten en Handel (VBP) willen met deze verkiezing meer bekendheid geven aan de diversiteit in biologische voedsel en de mooie verhalen achter de producten.
 
Directeur Bavo van den Idsert van Bionext: "Er komen steeds meer biologische producten op de markt. Met de verkiezing van het favoriete bioproduct bieden we producenten de kans om hun mooiste product extra onder de aandacht te brengen van het grote publiek." Bionext organiseert de publieksverkiezing dit jaar voor de tweede keer. Bavo: "Biologisch groeit als kool. Er komen heel veel nieuwe producten op de markt. Ik verwacht dan ook veel inzendingen."

De genomineerde producten worden vanaf 10 december gepresenteerd op een aparte verkiezingswebsite, www.mijnfavorietebioproduct.nl. Bionext promoot deze site samen met de producten tot aan de Bio-beurs 2016. Het publiek bepaalt door te stemmen welk product zich uiteindelijk het favoriete Bioproduct 2016 mag noemen. De bekendmaking is op 20 januari 2016, tijdens de eerste avond van de Bio-beurs.

Naast het stemmen wordt op de verkiezingswebsite ook om een korte toelichting gevraagd waarom ze op een bepaald product hebben gestemd. Bavo: "Als Bionext zijn we erg geïnteresseerd in wat mensen belangrijk vinden bij het kopen van biologische producten. Dit is voor de sector belangrijk bij het ontwikkelen van nieuwe biologische producten."

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op deze pagina.


 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven