Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Meer plastic kan juist leiden tot minder voedselverspilling en afval"

Plasticproducenten en hun klanten in de Europese Unie staan onder constante druk om de hoeveelheid plastic verpakkingen te verlagen. Maar dat is wellicht overbodig, zo blijkt uit onderzoek van Denkstatt, een Oostenrijks onderzoeksbureau gefocust op milieu en duurzaamheid. Zij ontdekten dat meer gebruik van plastic in voedselverpakkingen juist kan leiden tot minder voedselverspilling en afval.

Het is het laatste salvo in een lange discussie over de waarde van verpakkingen. Europa heeft grote problemen met voedselverspilling. Meer dan 100 miljoen ton voedsel werd in 2012 in heel Europa verspild. Europa moedigt nu landen aan om met een eigen plan te komen om voedselverspilling tegen te gaan, om gezamenlijk aan het doel te werken om 30 procent minder voedsel te verspillen in 2025. Eerder dit jaar werd in Den Haag een internationale top over dit onderwerp gehouden. Daar werd onder andere de rol van verpakkingen besproken.



Denkstatt heeft een idee dat wellicht een oplossing kan bieden. De studie die zij uitvoerden onderstreept de functies van verpakkingen niet alleen nogmaals zoals de verpakkingsbranche die kent, maar laat ook zien dat verdere optimalisatie van plastic verpakkingen voedselverspilling tegen kan gaan. Volgens hen is het dus harder nodig om plastic verpakkingen te optimaliseren, dan om plastic uit te bannen.

Het is een nieuw argument in een langdurende verpakking, waarin het kiezen is tussen twee kampen: de verpakkingsbranche en milieu-activisten lijken tot nu toe nog steeds lijnrecht tegenover elkaar te staan.

Bron: Verpakkingsprofs
Publicatiedatum: