Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Start importbedrijf Westerveld Wijnen

BiologischeWijnwinkel.nl bestaat 5 jaar

BiologischeWijnwinkel.nl bestaat 5 jaar. Wat ooit begon met een paar dozen wijn op een slaapkamer, is 5 jaar later uitgegroeid tot een vooraanstaande webshop in biologische en bio-dynamische wijnen in Nederland en België. "Je zou kunnen zeggen dat het een uit de hand gelopen hobby is", vertelt oprichter Frank Rozendaal."Toen ik 5 jaar geleden begon met mijn webshop, was het kopen van wijn via het internet nog niet echt ingeburgerd. Dat is de laatste jaren, zeker de laatste twee jaar, enorm veranderd. Eten en drinken kopen via het internet neemt een enorme vlucht. Daar profiteren ook wij van. En als specialist in uitsluitend biologische en biodynamische wijnen, hebben wij ook voordeel van de almaar toenemende vraag naar biologische producten. Die twee bij elkaar opgeteld bleek een gouden zet, maar als ik heel eerlijk ben, dan had ik dat ook niet verwacht toen ik in 2010 begon", lacht Frank.

In vijf jaar tijd breidden Frank Rozendaal en compagnon Martine Schut hun online wijnhandel uit van slechts een paar wijnen toen, naar bijna honderd bio-wijnen nu. De kelder onder het huis werd verruild voor een professionele opslag en in 2011 werd met BiologischeWijnwinkel.be ook de stap naar de zuiderburen gemaakt.

En nu is het tijd voor een volgende stap: een eigen importbedrijf. "Met Westerveld Wijnen zullen we de wijnimport die we vorig jaar reeds kleinschalig waren begonnen verder uitbouwen. Naast de wijnen van Poderi dei Colli uit de Marche (Italië) en de prijswinnende wijnen van Fuchs-Jacobus uit Nahe (Duitsland) zullen we ook andere wijnen gaan invoeren. Daarbij zullen we ons enkel richten op biologische en biodynamische wijnen uit Europese landen."

"Europa heeft zo ongelofelijk veel moois te bieden, dat je echt niet verder hoeft te kijken", vertelt Frank. "Er is geen continent met meer wijndiversiteit en meer druivensoorten dan ons eigen Europa. We kiezen bij Westerveld bewust voor de minder gangbare gebieden en ook voor de misschien wat meer obscure, maar inheemse druiven. Het zal geen import voor de massa zijn, het gaat ons puur om de smaak. Horeca en detailhandelaren die op zoek zijn naar iets bijzonders zijn bij Westerveld zeker aan het juiste adres. Voor de horeca vullen we het assortiment aan met wijnen van andere importeurs. Zo garanderen we een mooie mix van bekende én bijzondere wijnen op de kaart."

Om het jubileum te vieren biedt de BiologischeWijnwinkel de hele maand september 5% korting op alle wijnen. Ook op Facebook zullen de hele maand september feestelijke acties plaatsvinden.

Voor meer informatie: www.biologischewijnwinkel.nl, www.biologischewijnwinkel.be, www.westerveldwijnen.nl
Publicatiedatum: