Bio1000: Denk mee over de toekomst van ons voedsel

Op 10 oktober 2015, de Dag van de Duurzaamheid, organiseert de biologische sector een Bio1000 in het Plantion te Ede. Duizend betrokken mensen gaan met elkaar de toekomstagenda van de biologische landbouw en voeding opstellen. Dit is hard nodig, want de biologische landbouw en voeding groeit spectaculair en de verwachting is dat die groei de komende tien jaar onverminderd aanhoudt. De vraag die tijdens de Bio1000 centraal staat is 'Waarom biologisch?'. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.bio1000.nl/aanmelden.

Waarom meedoen?

Elke dag, elke keer als je eet, kies je hoe ons landschap eruit ziet, of er bijvoorbeeld nog koeien in de wei lopen. Als consument en als ondernemer maak je elke keer keuzes: waar en wat koop je, waar investeer je in en wat mag het kosten? Wat heb je aan voeding te kiezen op scholen, in ziekenhuizen en in verzorgingshuizen? Wie betaalt de prijs voor milieuvervuiling en ongezond eten? Kies je als consument voor producten uit het seizoen en de eigen omgeving? Produceer je als boer voor de regio of voor verre markten? Wil je weten wie jouw voedsel eet of produceert? Of vind je het belangrijk dat je weet dat 'het goed zit'? Allemaal kwesties waarover je kunt meepraten tijdens de Bio1000.

Praat mee en meld je aan

Bij dit gesprek zijn 1000 stoelen beschikbaar. Deze worden verdeeld, waarbij er geloot wordt als er meer belangstellenden zijn dan plekken binnen een categorie:
  • 300 consumenten
  • 300 boeren en tuinders
  • 100 producenten en handel
  • 100 winkeliers en horeca
  • 100 betrokkenen uit maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, onderwijs, overheid, financiële en gezondheidssector
  • 100 tafelsecretarissen, voor het proces en de verslaglegging

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.bio1000.nl/aanmelden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.