Nog meer levensmiddelen in duurzame verpakking

Nieuw van Bio4Pack: BBII-80 folie

Recent heeft Bio4Pack de nieuwe sustainable BBII-80 folie op de markt gebracht waardoor nog meer levensmiddelen verpakt kunnen worden in duurzame verpakking. De BBII-80 folie onderscheidt zich door een 4-sterren BioBased score en eenvoudige verwerking.

De eerste producent die gebruik maakt van de nieuwe film is de in Almere gevestigde onderneming 'Aardse Droom'. Deze onderneming is sinds 2008 gecertificeerd biologisch en aangesloten bij de biologische Controle organisatie Skal en gebruikt de BBII-80 voor de verpakking van de Sapana delibars. Het complete assortiment delibars in de smaken amandel/speculaas, cashew/gember, cashew/kaneel, paranoot/vanille, walnoot/chai en walnoot/kaneel zal verkrijgbaar zijn in de nieuwe verpakking.Perfecte producteigenschappen en maximale BioBased score

De BBII-80 folies kenmerken zich door uitstekende producteigenschappen gekoppeld aan een maximale score van 4 sterren op de BioBased schaal. De BBII-80 folie is voor een brede range producten toe te passen door de unieke eigenschappen op het gebied van zuurstof- en waterdampdoorlaatbaarheid. Beide waardes scoren lager dan 1. De verpakking zal behalve voor de Sapana delibars op korte termijn ook worden gebruikt voor de verpakking van koffie (zowel hele bonen als gemalen bonen).

De folie laat zich eenvoudig verwerken op iedere conventionele verpakkingslijn en is uitstekend te bedrukken tot maximaal 8 kleuren (full colour + 4 steunkleuren).

De BBII-80 folie scoort de maximale 4 sterren score bij de BioBased waardering. Dit houdt in dat er een maximale hoeveelheid herbruikbare grondstoffen wordt gebruikt bij de productie. De productie is verder zeer milieuvriendelijk door de besparing van 4200 kilogram CO2 bij de aanmaak van 1000 kilogram folie.

"Kortom, met de BBII-80 folie van Bio4Pack hebben producenten van levensmiddelen een uitstekend alternatief die qua producteigenschappen niet onder doet voor traditionele verpakkingen. Als het echter ook nog eens gaat om het leveren van een maatschappelijke bijdrage dan is de BBII-80 folie van Bio4Pack de enige optie", aldus Patrick Gerritsen van Bio4Pack.

Voor meer informatie: info@bio4pack.com, www.bio4pack.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.