50 dagen NPO Groen

Het is 50 dagen geleden dat de publieke omroep de NPO Groen app lanceerde tijdens 'Nederland wordt groen', een programma van de VARA. In de app gaan deelnemers uitdagingen aan om Nederland 'groener' te maken. Tot zover zijn er al meer dan 100.000 uitdagingen geaccepteerd!
 
Dat het thema 'duurzaamheid' leeft onder de Nederlanders blijkt uit het aantal deelnemers. De app heeft namelijk al 50.000 gebruikers in 50 dagen tijd. Deze 50.000 deelnemers zorgen samen voor 100.000 geaccepteerde uitdagingen. Door de uitdagingen aan te gaan dragen zij op een eenvoudige manier bij aan een duurzamere wereld. De app helpt hen hierbij door volop tips en informatie te geven en de gebruiker uit te dagen om een week 'groener' te leven door een aantal van de dertig uitdagingen aan te gaan: een week lang maar drie minuten douchen in plaats van tien of een week de trap nemen in plaats van de lift.
 
Welke uitdagingen het populairst waren en tot welke besparingen dit leidt, lees je op deze pagina.
 

NPO Groen

Onder de noemer NPO Groen wil de Nederlandse Publieke Omroep het publiek inspireren om samen de toekomst groener en duurzamer te maken. Onder meer door het lanceren van de NPO Groen app en aandacht in diverse radio en tv-programma's.
 
Op npo.nl/groen vind je ook de tv-programma's terug en download knoppen naar de app stores waar je de app gratis kunt downloaden en houdt NPO Groen je op de hoogte van alle groene ontwikkelingen.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.