Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwaliteitscontrole MSC Zalm in Denemarken

Yarrah verwerkt MSC zalm in haar biologische kattenvoer. De zalm is –uiteraard- gecertificeerd, maar Yarrah heeft als standpunt: vertrouwen is goed, maar controle moet. Arthur Hartman, kwaliteitsmanager bij Yarrah Organic Petfood, is dan ook op bezoek geweest bij het toeleverende bedrijf in Denemarken om te zien of het certificaat echt waarde heeft.



Arthur: "De fabriek die ik dit keer heb bezocht, koopt zalm in van fileerfabrieken. Deze fabrieken hebben de mooie filets al van de zalm gehaald die voor menselijke consumptie zijn bedoeld. De resten verkopen ze dan om er diervoer van te maken. De fabriek die ik heb bezocht maakt van de resten zalm een soort zalmpuree, die –middels plaatvriezers- tot bevroren blokken zalmpaté worden gemaakt."



Yarrah gebruikt dus niet de zalmfilets die voor menselijke consumptie is bedoeld. Arthur legt uit waarom niet: "Wij doden geen dieren om er diervoer van te maken; wij maken gebruik van de reststromen en hier zit nog genoeg vis aan om er een super-mooi product voor katten van te maken. Alles wordt zo klein vermalen dat er een smeuïge paté van wordt gemaakt die eruit ziet alsof je het zo op een toastje kan smeren voor jezelf."

Kwaliteitscontrole

Wat houdt een kwaliteitsbezoek van Yarrah precies in? Arthur: "De controle houdt in dat er gekeken wordt of de traceerbaarheid goed is gedocumenteerd en of de gehele kwaliteitsprocedure wordt nageleefd. Deels is dat om te zien of het echt om MSC-zalm gaat, deel is het de controle van het gehele proces. Zo staat bijvoorbeeld in de procedure dat het product twee keer door de metaaldetector moet gaan; de zalmresten bij binnenkomst en de blokken zalmpaté die wij uiteindelijk inkopen. Zo wordt twee keer gecheckt dat er geen metaal in het product zit. Ik kijk dan tijdens het gehele productieproces dat dit ook daadwerkelijk gebeurt."

Voor meer informatie: www.yarrah.com
Publicatiedatum: