Nog een paar dagen tot Lekker naar de Boer

Biologische producten zijn steeds breder verkrijgbaar. Wie benieuwd is naar de mensen en verhalen achter die lekkere, gezonde en diervriendelijke producten, kan op 20 en 21 juni Lekker naar de Boer. In heel Nederland doen zo'n 160 biologische boerderijen mee. Lekker naar de Boer is een initiatief van Bionext.
 
Lekker naar de Boer laat consumenten kennis maken met (bio)boeren uit de buurt en maakt de lokale biologische landbouw zichtbaar en toegankelijk. Lekker naar de Boer is gebaseerd op beleven. Zodra ze het erf oplopen, gaat er een wereld voor ze open. Ze zien, ruiken en ervaren dan wat er zo bijzonder - of eigenlijk zo natuurlijk - is aan biologisch boeren.

Paula Nijman, projectleider: "Er is van alles te doen, voor volwassenen en voor kinderen. De deelnemende boeren zijn trots op hun bedrijf en vinden het leuk om mensen te ontvangen. Vaak steken ze veel tijd en energie in zo'n open dag: ze organiseren bijvoorbeeld een kleine boerenmarkt, een proeverij met eigen producten of een speurtocht voor kinderen." Op vrijwel elk bedrijf worden rondleidingen georganiseerd, waarbij de boer of boerin vertelt over de biologische manier van werken.
 

Jaar van de Bodem

Biologisch boeren begint met een gezonde en vruchtbare bodem. In het Jaar van de Bodem 2015 kan iedereen zelf komen bekijken hoe dat zit. Op biologische boerderijen wordt alleen echte mest en compost gebruikt; dit 'voedsel voor de bodem' zorgt ervoor dat de vruchtbaarheid behouden blijft. Kunstmest en chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen heeft een biologische boer niet nodig.

Speciaal voor het Jaar van de Bodem heeft Bionext een informatie- en werkblad gemaakt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Dit is verkrijgbaar op de deelnemende boerderijen.
 

Fietsroutes naar de boer

Lekker fietsen door het platteland en onderweg de tas volladen met lekkers van de boerderij? Dat kan. Er zijn meer dan 25 fietstochten uitgestippeld van de stad naar de boer in de buurt. Kijk op www.lekkernaardeboer.nl/fietsroutes voor een route in de buurt.

Voor meer informatie: www.lekkernaardeboer.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.