CHOCOdelic Extremalism product launch

Kan dans ervaren worden als tastbaar, kan het geroken of geproefd worden? Emio Greco en Pieter C. Scholten zijn voortdurend op zoek naar de essentie van de dans en worden daarbij geprikkeld door synesthesie: het vermogen tot het vermengen van de zintuigen waarbij geluiden worden gezien of kleuren geproefd. Na de poging om dans te vatten in geur met you PARA | DISO: l'essence de la danse, is het nu de beurt aan de smaak van een omhulde cacaoboon. Samen met CHOCOdelic creëren ze Extremalism raw chocolate: voedsel voor het lichaam; extreem in zijn puurheid, minimaal in zijn vorm.

Onder de titel 'Taste Extremalism' wordt direct na de wereldpremière in het Holland Festival, op 12 juni in Koninklijk Theater Carré, de door Emio Greco en Pieter C. Scholten ontwikkelde chocolade gepresenteerd: Extremalism raw chocolate. De chocolade, bestaande uit een dragee van een rauwe cacaoboon omhuld door chocola, gezoet met kokosbloesemsuiker, is vanaf 15 juni te koop in theaters, bij diverse (biologische) winkels, en online.

Kun je met minimale middelen iets maken wat een extreme ervaring teweeg kan brengen? Om grip te krijgen op wat 'extremalisme' kan inhouden maakten Greco en Scholten synchroon aan het creatieproces een uitstap naar weer een totaal ander gebied en produceerden een chocola. Met chocoladedeskundigen van het duurzame chocolademerk CHOCOdelic, dat als eerste 'raw food' noten en bessen in een coating van ongeroosterde (rauwe) chocolade op de markt heeft gebracht, bespraken de choreografen hoe ze de samenstelling van de chocolade tot de essentie konden terugbrengen. Zo kwamen ze uit bij de rauwe cacaoboon zelf als kern van de chocolade. Omdat de boon niet geroosterd wordt, en daardoor de smaak alleen te beïnvloeden is door het fermentatieproces, was de keuze van de boon essentieel. CHOCOdelic koos voor de Organic Island cacaoboon, uit de omgeving van Tabanan op Bali. Een combinatie van de rijke Balinese bodem en het ideale microklimaat zorgen voor een aromatische, licht-zoete chocoladesmaak. De boon werd omhuld met een laagje rauwe chocolade, gemaakt van een wilde cacaoboon uit het Andes woud, met als enige toevoeging wat kokosbloesemsuiker.CHOCOdelic; chocolate party

CHOCOdelic is trendsetter en expert op het gebied van de raw food/super food levensstijl en biedt unieke, innovatieve, natuurlijke en smaakvolle producten, die een lekker en gezond alternatief zijn voor de traditionele snacks die op de markt verkrijgbaar zijn.

Irene van Herwerden was altijd op zoek naar lekkere, gezonde tussendoortjes: "Ik ben dol op chocolade, maar vind gezond eten heel belangrijk. Vandaar dat ik geïnteresseerd was in producten die zijn gemaakt van rauwe cacaobonen. Daar zitten alle natuurlijke stoffen die de cacaoboon supergezond maken nog in, in tegenstelling tot de 'normale', geraffineerde chocolade die we gewend zijn."

Met de 'CHOCOdelic raw chocolate' lijn heeft Irene van Herwerden een nieuw, gezond chocolademerk in de markt gezet. Haar chocolade wordt gekenmerkt door de unieke combinatie van rauwe 'superfood' bessen en noten omhuld met een laag rauwe cacao. Deze nieuwe lijn is inmiddels Europa aan het veroveren. De repen en snacks van CHOCOdelic worden verkocht door onder andere EkoPlaza en andere biologische winkels, online winkels en diverse speciaalzaken.

Extremalism: dansvoorstelling

Twintig jaar geleden maakten de choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten hun eerste gezamenlijke danswerk: de solo Bianco. Nu creëren ze voor dertig dansers van twee internationale dansgezelschappen een grootse wereldpremière in Koninklijk Theater Carré. In het kader van het Holland Festival dansen het Ballet National de Marseille en het stadsdansgezelschap ICKamsterdam de nieuwe dansvoorstelling Extremalism. Het is ook de vijfde première die Greco en Scholten in het Holland Festival presenteren.

Met deze jubileumproductie grijpen Greco en Scholten terug naar de kwaliteiten die hun vroegere werk definieerden: hun lyrische en organische bewegingsstijl en het 'extremalisme' (een samentrekking van 'extreem' en 'minimalisme'). Extreem omdat ze in hun werk naar de uitersten zoeken van het danserslichaam, de beweging, decor, licht en muziek. En minimalisme omdat hun choreografie tegelijkertijd is teruggebracht tot essentie en eenvoud. Greco en Scholten blikken terug op twintig jaar samenwerking en geven met hun grote groep dansers een nieuwe invulling aan dit spanningsveld.

CHOCOdelic Extremalism product launch @Dutch Raw Food Festival

Tijdens de derde editie van het Dutch Raw Food Festival op 14 juni lanceren de makers van Chocodelic om 13:00 uur op ludieke wijze de CHOCOdelic Extremalism chocolade.

CHOCOdelic biedt de 'EXTREMALISM RAW CHOCOLATE CACAO BEANS' aan de bezoekers van het festival, zodat zij deze unieke chocolade-combinatie als eerste kunnen proeven.

In de CHOCOdelic tent dagen wij je uit je eigen Extremalism raw chocolate te maken, met onder andere een 'raw chocolate' chocoladefontein.

Voor CHOCOdelic betekent extremalism extreme foodism. Meer in het bijzonder extreme 'cacaoism'. Serieus gezegd: rauw is extreem, behoudt het oorspronkelijke voedselspectrum maximaal.

Het minimale is terug te vinden in het productieproces. De EXTREMA zijn in dit geval dus: maximale kwaliteit en smaak bij een minimale bewerking van het product.

CHOCOdelic Extremalism 'new product' launch (na premièrevoorstelling)
vr 12 juni 2015 - 22:30 uur - Amsterdam, Koninklijk Theater Carré - Holland Festival
CHOCOdelic Extremalism 'new product' launch.
zo 14 juni 2015 - 13:00 uur - Amsterdam, Boerderij Langerlust - Dutch Raw Food Festival.

Premièrevoorstellingen Extremalism

Vrijdag 12 juni 2015 - 20:30 uur - Amsterdam, Koninklijk Theater Carré - Holland Festival.
Zaterdag 13 juni 2015 - 20:30 uur - Amsterdam, Koninklijk Theater Carré - Holland Festival.
Woensdag 17 juni 2015 - 21:30 uur - Napels, Teatro Mercadente - Napoli Teatro Festival Italia.
Donderdag 18 juni 2015 - 21:30 uur - Napels, Teatro Mercadente Napoli Teatro Festival Italia.
Woensdag 24 juni 2015 - 20:00 uur - Montpellier, Opéra Berlioz/Le Corum - Montpellier Danse.
Donderdag 25 juni 2015 - 20:00 uur - Montpellier, Opéra Berlioz/Le Corum - Montpellier Danse.

Voor data vanaf september 2015 en Nederlandse tournee 2015, zie www.ickamsterdam.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.