Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Er is een opening gecreëerd"

Commissie Leefmilieu over ontwerp Mestdecreet: naar een oplossing voor de biologische sector

Deze week bespreekt het Vlaamse Parlement het nieuwe Mestdecreet. Gisteren vond er in de Commissie Leefmilieu van het Vlaamse Parlement een hoorzitting plaats. BIoForum pleitte samen met Wervel voor een brongerichte aanpak van de mestproblematiek.

Het voorliggende ontwerp van het Mestdecreet was vooral een bedreiging voor de biologische sector. Voorzitter Kurt Sannen en Beleidsmedewerker Esmeralda Borgo hielden een vurig pleidooi voor een aanpassing van de fosfaatnormen als gebruik gemaakt wordt van koolstofrijke meststoffen. Die hebben immers een gunstig effect op het bodemleven.

Hun pleidooi kan je herbekijken op onderstaande video. Wervel (met beleidsmedewerker Benny Van Den Velde) en BioForum zijn vanaf 2:10:30 uur aan het woord.



Vanochtend vond de bespreking en stemming in de Commissie over dit voorstel plaats. BioForum stelt vast dat er een opening is gecreƫerd en dat nu ook de meerderheidspartijen een oplossing willen die voor de bio-sector gunstig is.
Publicatiedatum: