Evert Smit, KIVO:

"Bewustzijn over bioplastics neemt toe in het bedrijfsleven"

In het bedrijf KIVO Plastic Verpakkingen is MVO verankerd. Zo reduceert KIVO de dikte van hun plastics met 25% tot 40% voor zowel zware zakken als de krimpfolies. "Minder kilo's inzetten is goed voor het milieu en levert een besparing op voor de klant en de keten", legt Evert Smit uit in een artikel van MVO Nederland. Hij is Innovation Manager bij KIVO.

Eigenschappen intact

In 2012 ontving KIVO een prijs voor de ketenefficiëncy, omdat het bedrijf laat zien dat ketenbesparing een positieve impact heeft op energie- en milieuprestaties. "Het dunner maken van de folies zorgt voor grondstoffen- en energie-efficiëntie en kostenbesparing. Op deze manier zetten wij een duurzaam product in de markt", legt Smit uit. "Bij diktereductie is het overigens wel belangrijk dat de sterkte eigenschappen van plastics gelijk blijven en vooral dat het materiaal goed verwerkbaar is voor de klant."

Out-of-the-box

Smit: "Je moet jezelf altijd afvragen of datgene wat je produceert wel nodig is. Vaak ben je gewend om iets op een bepaalde manier te doen en vraag je je onvoldoende af wat de maatschappelijke of milieu impact is. Door out-of-the-box te denken word je innovatiever. En door kostenbesparingen en een toenemend bewustzijn over duurzaamheid in de markt zal het ook steeds meer lonen."

Bioplastic

KIVO produceert ook verpakkingen van biologisch afbreekbare plastics. Smit: "We merken dat het bewustzijn hierover toeneemt in het bedrijfsleven." Deze verpakkingen, vaak afvalzakken en verpakkingen van groente en fruit, dragen een herkenbaar kiemplantlogo. Biologisch afbreekbare plastics worden gemaakt uit reststoffen van de teelt of de verwerking van aardappelen en maïs of uit wei in plaats van aardolie. De productie kost daarnaast minder energie dan productie van de traditionele plastics. Composteerbaar en beter voor het milieu dus.

Voor meer informatie: www.kivo.nl

Bron: MVO Nederland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.