"Poppe Braam: "Onvergetelijk feest met gasten uit alle werelddelen"

DO-IT viert 25-jarig bestaan

Tholen - DO-IT bestaat 25 jaar. Dit werd afgelopen vrijdag en zaterdag uitgebreid gevierd in het nieuwe pand aan de Hermesweg in Barneveld. Oprichter Poppe Braam: "Het was een geweldig en onvergetelijk feest, met gasten uit alle werelddelen" De internationale gasten kregen op vrijdag een uitgebreid programma met onder andere een rondleiding, workshops en een diner voorgeschoteld. De dag werd afgesloten met muziek. Zaterdag was de 'familiedag' met Nederlandse gasten.
 

De rode loper was uitgelegd voor de gasten.

Martha Jeuken vertelt dat op donderdag de eerste internationale gasten al in Nederland waren. "Er bleven leveranciers uit onder meer Sri Lanka, Peru en China overnachten. 's Avonds hebben ze met een delegatie van DO-IT gegeten en op vrijdagochtend bezochten ze diverse natuurvoedingswinkels en sloten ze deze tour af met een lunch bij De Eetstee."
 

Oprichter Poppe Braam tijdens de speech.

Vrijdagmiddag had DO-IT de rode loper uitgerold voor de ontvangst van de gasten. "We mochten zo'n 150 leveranciers en klanten verwelkomen, die overal vandaan kwamen. De opening van het pand werd verricht door oprichter Poppe en zijn vrouw Frouwkje. Naast zijn speech heeft Poppe tijdens de openingsceremonie wat braamstruiken geplant in de tuin."
 

Poppe met de bramenstruiken.

De gasten kregen vervolgens de kans om diverse lezingen bij te wonen (onder andere Jurrien Roossien van DO-IT en Michiel Korthals van Wageningen UR), ook stonden er verschillende workshops op het programma, zoals een kookworkshop en een wijnworkshop. "Hiervoor was veel belangstelling. Dit geldt ook voor de rondleidingen door het pand, waarbij onder meer de verpakkingsafdeling werd bezocht."
 

Kraampjes

In het pand waren ook diverse kraampjes opgesteld. Daar stonden de producenten uit Sri Lanka en India opgestel, met onder meer basmatirijst. Ook kon men proeven van pasta's uit Sicilië, die door DO-IT verhandeld worden onder het merk La BIO IDEA. Tevens was er een kraampje met curry en kokosmelk van Amaizin. Ook presenteerde Harry Donkers van BD Graan zijn graanvlokken.
 

Koken met La BIO IDEA-producten, onder begeleiding van onder meer Felice Cicoria (met koksmuts links), die ook op beurzen bezoekers laat proeven van de producten.

Martha geeft aan dat zaterdag echt de 'familiedag' was. "Er waren familieleden, mensen uit de buurt, winkeliers en andere Nederlandse gasten. Naast de lezingen en workshops konden de kinderen genieten van biologische poffertjes en popcorn." Ook op zaterdag heeft Poppe een openingshandeling verricht. "Hij is toen verder gegaan met het aanplanten van de fruitbomen die de medewerkers van DO-IT aan hem cadeau hebben gegeven."


 
Ze geeft aan dat het een geslaagd feest was: "Er heerste een erg goede sfeer en we hebben heel leuke cadeaus gekregen. DO-IT nodigt hierbij overigens iedereen uit om langs te komen en het nieuwe pand te komen bewonderen, graag op afspraak."
 

Poppe genoot zichtbaar van de Rock 'n Roll muziek.

Voor meer informatie:
 
Martha Jeuken
DO-IT
Hermesweg 7
3771 ND Barneveld
085 4870487
martha@organic.nl
www.organic.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.