Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Soestermarkt is weer geopend

Zaterdag 28 maart is de Soestermarkt weer geopend. Vanaf nu tot ver in december zal de Soestermarkt weer elke week te vinden zijn bij winkelcentrum Soest Zuid. Wethouder Yvonne Kemmerling opende het nieuwe seizoen op ludieke wijze, zie de onderstaande foto.

Afgelopen zaterdag stonden de volgende kramen op de markt: De coöperatie met groenten en fruit, Bakker Ben met biologisch brood en koeken, de burenkraam (breicafé), slager Chris van Boeijen met vlees en worst, Marokkaanse olijfolie, 't Kletskopje, Zoet, Zuur en Hartig en Rico’s biologische kazen.


Coöperatiekraam

De leveranciers van de groenten op de coöperatiekraam hebben allen de begrippen duurzaam en biologisch hoog in het vaandel staan. Elke week levert een biologische groothandel bij voorbeeld een deel van de waren die op onze kraam worden verkocht.

Ook producten van kwekerij A8 zijn op de coöperatiekraam te koop. A8 kweekt biologische groenten, kruiden & bloemen van het seizoen. A8 probeert een zo groot mogelijk assortiment kruiden (zowel éen- als meerjarigen), bladgroenten & bloemen op te kweken en uit te planten. Daardoor hebben ze plantgoed én direct te oogsten producten te koop. Bij de kwekerij is sinds kort een winkel die open is op donderdag van 3 tot 6 uur 's avonds, alsmede zaterdag van 12 tot 5 uur. Ook daar zijn verse producten te koop, bestellingen op te halen en- als je dat wilt- zelf plukken/snijden is ook mogelijk.

Elke zaterdag is er ook weer groente van Luuk Schouten (Landgoed Eyckenstein) op de SoesterMARKT. Luuk is een gepassioneerd tuinder die vlakbij Soest op 0.7 hectare heerlijke biologische groenten kweekt.

Sinds kort levert Abrona Boerderij De Bossewaard groente en fruit aan de coöperatie. De Bossewaard ligt net buiten de bebouwde kom van Cothen. Op de boerderij wonen en werken mensen met een met een verstandelijke beperking en/of psychosociale problematiek. De boerderij heeft dieren, een seizoenscamping, een ontvangstruimte, mooie terrassen en een grote tuin, waar ook eigen groenten en fruit worden verbouwd die op de SoesterMARKT wordt verkocht.

Voor meer informatie: www.soestermarkt.nl
Publicatiedatum: